kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ümit Ünal'ın mağazasında satılan tasarımlar bir defileyle tanıtılmıştı.

'Ya Ümitsizsiniz ya da Ümit sizsiniz...'

TÜLİN KERMEN
13.02.2009
Oeski bir dost, çok kabiliyetli bir tasarımcı, başarılı bir modacı, ilham veren bir kişilik... Ümit Ünal'dan bahsediyorum. Kendisini eskiden tanırım. Her karşılaştığımda aynı sıcaklığı hissettiğim nadir insanlardan biri. Hep içinden gelenleri yaptığını düşünmüşümdür. Asmalımescit'te açtığı Doors adlı mağazayla kapılarını herkese aralıyor... Ben de, Doors hakkındaki tüm meraklarımı giderdim...

* Böyle bir dönemde mağaza açmak nasıl bir düşüncenin ürünü?
Mekanın adı Ümit Ünal Doors. Kapıları açmak fikriydi bu. Tasarım ruhunu anlatan bir mekandan yeni kapılar, yeni anlayışlar... İstedim ki moda tasarımları, alım gücü yüksek olan orta yaş ve üstüne ait olmasın, daha çok sokağa uzansın. Ümit Ünal markası dışında genç ve uygun fiyatlı başka bir grup da var, adı Gri. Tabii en güzel yanı, birkaç gün önce tasarladıklarımın, hemen askılarda yerini alması. Sonra da sokağa uzanması. Kendi şehrimde kendi insanlarım önce görüyor, satın alıyor. Japonya, Hong Kong, Amsterdam ve Londra'da daha sonra satışa çıkıyor... Beni en çok heyecanlandıran bu. Eskiden ilk Paris'te sunardım tasarımlarımı. Şimdi, ait olduğum yer öncelikli.

* Kendi rüyalarını yansıtan tişörtlerin gözde. Bu tişörtler nasıl yaratılıyor, hikayesi nedir?
Tişörtlerimi, aslında bir anlamda, uyku öncesi gün özetlerim. Güne dair ne biriktiyse, onları çiziyor anlatıyorum bir bir. Ya da bir destandan, bir sözden alıntılar var resimlerde. Anladım ki artık insanlar tasarımın kendisinden çok, tasarımcıya ait şeyleri biriktiriyor. Yani kimliği sevmesi daha önemli, üstünde taşıdığı isimi onaylamak önemli artık. Bu yüzden tişörtlerim aslında resimli mektuplarım.

MOTİVE OLUYORUM
* Mağazanla çalışma alanın aynı yerde ve mağazanda müşterinle birebir ilgilenebiliyorsun. Bu nasıl bir sistem, açıklayabilir misin?
Mağazamla atölyemin aynı yerde olması, daha güncel bir ilişki kurmak adına çok olumlu etkiliyor beni. Gelenlerle aramda özel, samimi ama saygının eklediği bir mesafe de var. Ben onlara, onlar da bana saygı duyuyor. Bu bir hizmet ilişkisi de ayrıca. Birbirimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Motive oluyorum ve bu motivasyonun sonucu yine onlara, onlar için tasarlanan kostümler olarak dönüyor. Tesadüfen içeri girenler ise içeride bir tasarımcının dünyasına eşlik ediyorlar. Yeni tanışmalar yaşanıyor. Ayrıca benim de saygı duyarak izlediğim farklı meslek ve sanat gruplarından bireyler mekana çok sık gelmeye başladı. Müthiş bir paylaşıma dönüşüyor tanışmalarımız. Tasarım ve giysi bahanesiyle yaşamı sorguluyor, birbirimize güç veriyoruz. Kapılarımız açılıyor birbirimize Doors'da...

* Fiyat politikalarınız nedir?
Fiyatlar 50 liradan başlıyor. Kostüm değeri olan tasarımlar ise 1000 liraya kadar uzanıyor. 'Ümit Ünal Gri', Ümit Ünal'dan daha uygun alternatifler sunuyor.
Haberin fotoğrafları