kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bitmeyen aşk acısını yenmenin reçetesi

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
08.02.2009
* Yüzleşin: Kendinizle yüzleşin. Dünyada bunu yaşayan yalnızca siz değilsiniz. Üstelik şunu da unutmayın; karşı cinslesevgi ilişkisi yaşamak damutluluk vericidir. İlişkilerin sonsuza dek sürmesine gerek olmayabilir.

* Çocukluğunuzu gözden geçirin: '
Neden böyle oldu?' sorusuna bir türlü yanıt bulamıyorsanız, belki de bu ilişki yerine çocukluğunuza dönmeniz gerekir. Anne baba ile yaşanan sevgi ilişkilerinde örtülü çatışmalar varsa, bunlar karşı cinsle ilişkiye bir şekilde yansır. İnsanlar doğru seçim yapsalar bile, o ilişkiyi sürdürememelerinin nedeni geçmişleri olabilir. Bunun çözülmesi gerekir, yoksa her zaman tekrarlayabilir.

* Suçlamayın: Kendinizi ya da karşı tarafı suçlamayın. Ama ders çıkartmayı unutmayın.

* Kaçmayın: Boşvermek çözüm olamaz. Kitap okumak, sinemaya gitmek, aşırı sosyalleşmek acıyı bir noktada frenleyebilir ama aşk acısı önemlidir, yok saymak doğru olmaz. Bu yas sürecinin yaşanması en doğrusudur. Boş vermek, bazen bu krizden doğru sonuçlar çıkarılmasını engelleyebilir. Biraz sıkıntı yaşamaktan korkmayın, acınızla yüzleşin. Yoksa yeni ilişkiye yönelirken yanlış seçimler yapabilirsiniz.

* Yeni ilişki aramayın: Yeni bir ilişki peşinde olmayın,çünkü sorun çözülmediyse tekrarlanır. Önce yas sürecini atlatıp doğru değerlendirme yapın. Sonra hayatınıza başkalarını davet edebilirsiniz.

* İşinize yansıtmayın: "Aşk acısı da çekerim, işimi de yaparım" diyenler, bu sorunu doğru çözmedikleri sürece, buradaki kargaşa mutlaka işlerine de yansıyacaktır. Hayat bir bütündür. Bu nedenle bu sorunun doğru çözülmesi gerekir. Unutmayın; bu krizi doğru şekilde atlatırsanız hayatta daha mutlu olabilirsiniz.