kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Krizde yaralanan evliliğinizi yatakta tamir edin!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
02.02.2009
Ekonomik kriz nedeniyle zedelenen ilişkileri ve cinsel hayatı yatak odasında yeniden canlandırmayı öneren Psikiyatrist Ali Ayas, "Yatak iyi bir tamirhanedir" diyor..
International Hospital'dan Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Ayas, krizden etkilenen çiftler için önerilerde bulundu...

* Erkekler için para, cinsel güç konusunda bir gösterge mi?
Bir işe ve dolayısıyla paraya sahip olma erkeğin kendisine daa fazla güven duymasına yardımcı olur. Ancak para, cinsellik konusunda tek belirleyici etken değildir. Yaş, cinsellik deneyimleri, cinsellikle ilgili öğrenmeler, eşle iletişimin kalitesi gibi unsurlar cinsel gücü etkileyen diğer etkenler arasında sayılabilir. Paraya sahip olduğu halde, işyerindeki ağır stres ve sorunlar nedeniyle de cinsel yaşamı olumsuz etkilenen erkekler olabilmektedir.

İŞSİZLİK BÜYÜK ETKEN
* İşsiz erkeklerin seks hayatı nasıl etkileniyor?
İşsizlik birçok erkeğin kendine güvenini azaltabiliyor. Eşine karşı kendisini mahcup hissedebiliyor. Diğer taraftan işsizlik psikolojisi nedeniyle artan stres, vücudun biyokimyasını negatif yönde etkileyebiliyor. Bu durumda cinsel isteksizlik, sertleşme ve boşalma güçlükleri yaşanabiliyor. Ekonomik kriz dönemlerinde artan strese bağlı olarak cinsel sorunlarda da bir artış görülür.

* Erkek cinselliği istemese de, karısı ya da partneriyle belli bir rutini sürdürmek için zoraki de olsa seks yapmalı mı sizce?
Cinsellikte genellikle erkeğin aktif olması beklendiği için, kadın ilgisiz olsa da erkek cinsel ilişkiye girebiliyor. Tersi ise çok kolay değil. Çünkü erkeğin isteksizliği durumunda sertleşme güçlükleri görüldüğü için, kadın istese de erkek ilişkiyi gerçekleştirmede sorunlar yaşıyor. Zoraki bir ilişki kadın cinselliği için uygulanabilir olsa da erkekler için çok da uygulanabilir bir yöntem değildir. Önemli olan cinsel yakınlaşma hissedildiğinde ilişkinin gerçekleşmesidir.

* Spontan seks yerine, ilişkide belli bir takvim belirlenmeli mi?
Cinsel isteğin oluşması için bir takvim tutmak olanaksızdır. Ancak cinsel ilişkinin gerçekleşebilmesi için gün içerisinde karşılıklı cinsel mesaj alışverişlerinin olması, spontan cinselliğin oluşmasında etkilidir. Bu davranışlarla, eşler birbirlerine, sıcak bir ilişkinin altyapısını hazırlama fırsatı sunmuş olurlar. Her çiftin aslında sembollerle ifade olan gizli mesaj alışverişleri vardır. Sürprizlerle gelişen cinsellik alınan zevki artırır.

* Kadın işsiz kalırsa seks davranışı nasıl etkilenir, hemen cinsellikten uzaklaşır mı?
Kadının işsiz kalması, cinselliğini erkekte olduğu kadar etkilemez. Kadındaki cinsel isteksizliğin altındaki temel neden, evlilik ilişkisinde ortaya çıkan problemlerdir. Kadınların daha paylaşımcı olmaları ve desteği iyi kurabilmesi, erkeğe göre avantaj sayılabilir.
Haberin fotoğrafları