kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çatlı'nın kayıp çantası mahkemede

AJANSLAR
Giriş Saati : 10.02.2009 17:49
Güncelleme : 10.02.2009 22:59
Yeni Haber
Ergenekon tutuklu sanığı Sami Hoştan, Abdullah Çatlı'nın çantasını getirdiğini ve Mahkeme Başkanı'na sunacağını açıkladı. Çantayı mübaşir aracılığıyla alan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bu boş. İşimize yaramaz" diyerek geri iade etti.

''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık Sami Hoştan'ın kendilerine sunduğu çantaya ilişkin ''Boş çanta bize yaramaz. Veririz yine hatıra olarak saklarsınız'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan Sami Hoştan, bir hafta önce Susurluk'taki trafik kazasından sonra kaybolduğu belirtilen Abdullah Çatlı'ya ait bir çantadan bahsettiğini hatırlatarak, mahkeme heyetine bu çantayı karardan sonra kendilerine vereceğini söylediğini anlattı.

Ancak çantaya ilişkin çok sayıda haber yayımlandığını ve Tamer Korkmaz'ın bazı yazılar yazdığını ifade eden Hoştan, bu nedenle çantayı şimdi vereceğini kaydetti.

Hoştan, ''Saygı Öztürk, Meral Çatlı ile görüşmüş. Meral Çatlı, 26 bin Mark ve bir kolyenin kendisine verildiğini anlatmış. Çantanın da hatıra olarak bende bırakıldığını söylemiş. Çanta şu anda arkada oturan kardeşimde. Size vereceğim'' dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ''Boş mu verecek siniz?'' diye sordu.

Hoştan'ın, çantanın boş olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Şengün, ''Boş verdikten sonra bir anlamı yok'' dedi.

''O meşhur çanta işte'' diye konuşan Hoştan, Tuncay Güney'in emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ''Drej Ali'' diye tanınan Ali Yasak'a aldırttığını iddia ettiği çanta olduğunu söyledi.

Başkan Şengün, ''Tamam bir inceleyelim. Ancak boş çanta bize yaramaz. Veririz yine hatıra olarak saklarsınız'' dedi.

Duruşma salonundaki görevli bir subay tarafından kontrolü yapılan kahverengi deriden evrak çantası, mübaşir tarafından Başkan Köksal Şengün'e götürüldü.

Sami Hoştan bu sırada, bu çantadan iddianamede de bahsedildiğini, kendisine sorguda da sorulduğunu belirterek, mahkemeye göstermek istediğini anlattı.Başkan Şengün, inceledikten sonra çantayı Hoştan'ın yakınlarına iade etti.

Şengün, ''Basın da duruşmayı izlemeye gelenler de çantayı gördü. Ama maalesef boş'' diye konuştu.

Hoştan'ın, ''Zaten boştu'' sözlerine Başkan Şengün, ''Onu bilmiyoruz'' karşılığını verdi. Başkan Şengün ile Hoştan arasındaki bu diyaloglar, salonda gülüşmelere neden oldu.