kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karayalçın: Ben sosyal devletten yanayım

Giriş Saati : 08.02.2009 12:20
Güncelleme : 08.02.2009 22:17
Yeni Haber
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dönük çalışmalarını hızlandırırken, yeni proje ve vaatlerini de açıklamaya devam ediyor.

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinin sadece yüzde 15 ile Ankara'da yoksulluğa son vereceğini iddia ederek, "Ben sosyal devletten yanayım; kayırmacılıktan yana değilim, canını kurtaran kaptan diyenlerden değilim; pırlantacılardan, gemicilerden, likit yumurtacılardan değilim" dedi.

Karayalçın, Ankara'da yerel seçim çalışmaları çerçevesinde; Temelli'de CHP seçim bürosunun açılışına katıldı. Karayalçın burada yaptığı konuşmada, seçilmesi durumunda Ankara için yapacağı projeleri anlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yüklendi. Ankara'da fırsatçıların, rant peşinde koşanların olduğunu öne süren Karayalçın, "Temelli'nin değişik yerlerinde arazi alımlarına, satımlarına baktığınızda, birileri uyurken birilerinin uyanık olduğunu göreceksiniz; burada arazi kapatmaya başladılar. Birileri 'yola devam'derken birilerinin yolsuzluğa devam anlamında bunu nitelediğini göreceksiniz" dedi.

RANT PEŞİNDE KOŞANLAR

TBMM'nin önünden itibaren içine girilen koridorun, Armada alışveriş merkezinden sonra imar katliamını sergilediğini kaydeden Karayalçın, şöyle konuştu:

"TOKİ'si bir yandan, Büyükşehiri öte yandan, rant peşinde koşanlar üçüncü bir koldan, bu koridoru, gözlerimizin önünde, göz göre göre talan etmekteler. Bu koridorda boş yer bırakmamacasına, buldukları her yerde, gördükleri her yerde alışveriş merkezi yapmaktalar, konut yapmaktalar, aklınıza ne geliyorsa, neyi yapabiliyorlarsa, onları yapıp sergilemekteler. Ankara'ya günahtır, Ankaralılara yazıktır. Çok iyi bildiğimiz bir alışveriş merkezinde imar haklarının arttırılmasının gerekçesi olarak, 'evet rant sağladık, o kişiye yüksek imar hakkı verdik; ama o kişi de bize bu imar hakkıyla birlikte, eşeğine ters binmiş Nasreddin Hoca heykeli yapma söz verdi' şeklinde ki açıklama nedeniyle söylüyorum."

(ANKA)

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor