kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti, seçim startını Kocaeli'nde verdi

Giriş Saati : 08.02.2009 15:40
Güncelleme : 08.02.2009 22:17
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz'' dedi.

Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi için ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı.

50 civarında ilde miting düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan, Kocaeli Perşembepazarı Meydanında vatandaşlara hitap etti.

Kocaeli'de tarihi bir gün yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Siyasetimiz, demokrasimiz için tarihi bir gün yaşıyoruz. AK Parti olarak seçim startımızı buradan, Türkiye'nin en gelişmiş en kalkınmış kentlerinden birinden Kocaeli'nde veriyoruz'' diye konuştu.

Vatandaşların ''Vur vur inlesin, Baykal dinlesin'' sloganı üzerine, ''Bizim vurmayla işimiz yok. Bizim, sevgiyle, barışla işimiz var'' diyerek araya giren Erdoğan, 28 Mart 2004'de başlattıkları ''Yerel kalkınma hamlesinin ikinci aşamasını Kocaeli'de şahlanarak başladığını'' söyledi.

Meydandakileri işaret ederek, ''Burada bindirilmiş kıtalar yok'' diyen Erdoğan, ''Burada Kocaeli halkı var'' diye konuştu.

Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olan Kocaeli'ni Türkiye'nin ilerlemesinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Gün, artık büyük düşünme günüdür, çünkü biz büyük bir devletiz, Çünkü biz büyük bir milletiz. Türkiye son 6 yılda çok değişti, Türkiye büyüdü, Türkiye'ye biçilen o kaftan, artık bu bedene dar geliyor. Biz artık o kaftana sığmıyoruz, sığamayız. Mehmet Akif diyor ya 'yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım'. Şimdi bu vizyonu, bu ruhu yeniden yaşıyor, yeniden kazanıyoruz. Kazandığımız ruh ile istikbalimizin peşinden koşuyoruz.

Kocaeli'ne, Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Hiçbir vilayetimize küçük düşünmek yakışmaz. Onun için diyoruz ki, 'Türkiye, sen Türkiye'sin büyük düşün'.

İşte onun için diyoruz ki 'Sen Kocaeli'sin büyük düşün'. Bize her bir şehrimizi, dünya kenti haline getirmek, dönüştürmek, yeniden şehirlerimizi bir dünya şehri olarak büyütmek yakışır.

Biz bunlara alıştık, ama bunlara alışmayanlar hala başka şeylerle meşgul. Onlar hala başka yerlerde dolaşıyorlar. Adres dahi bulamıyorlar. Çünkü, dertleri belediyecilik değil, dertleri iftira, bunlar müfteri. Bunların başka işi yok. Ve bunların yandaş medyası var. Bu yandaş medya ile koşturuyorlar.''

''TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL''

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 6 yılda çok değiştiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Biz, Türkiye'yi kapalı kapılar ardına saklanan, içine kapanan bir ülke olmaktan çıkardık, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı Türkiye'ye açtık'' dedi.

Türkiye'nin, artık ekonomisiyle, sanayisi ile, demokrasisi ile dünya liginde üst sıralara tırmandığını kaydeden Erdoğan, bugün artık şehirlerin sadece birbirleri ile yarışmadığını, her bir şehrin, kendi ürettikleri, kendi kültürü ve kendi öz değerleri ile birer marka haline geldiğini anlattı.

İzmir'in Milano, İstanbul'un Pekin, New York, Antalya'nın diğer Akdeniz ülkeleri ile yarıştığını belirten Erdoğan, pek çok şehrin artık dünya şehri olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Kalkınmanın yerel düzeyde başladığını bildiren Başbakan Erdoğan, ''Bu şuur, bu anlayış, bu vizyon ile 'Kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar' diyor ve mücadelemizi böyle sürdürüyoruz'' diye konuştu.

KISIR SİYASİ TARTIŞMALAR

Kısır siyasi tartışmalar içinde olmadıklarını anlatan Erdoğan, vatandaşların diğer siyasi partiler aleyhine tezahüratı üzerine, ''Biz, ne o parti ile ne bu parti ile bir yarış içindeyiz. Biz, dünya ile dünya şehirleri ile yarış içindeyiz. Biz kendi kırdığımız rekorları yenilemenin gayreti içindeyiz'' dedi.

Bu nedenle ''İşimiz hizmet, gücümüz millet' dediklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz Ak Parti olarak, Türkiye'ye yeni bir anlayış kazandırıyoruz. Değişimden, dönüşümden yana tavır alan, ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu Türkiye'de tüyü bitmemiş yetimin hakkı, artık daha iyi korunuyor. Garip gureba itilip kakılmıyor, işçinin, emekçinin hakkı gasp edilmiyor. Hiç bir ırk, hiçbir din, hiç bir sosyal sınıf bir diğerine üstün sayılmıyor, dışlanmıyor horlanmıyor.

Bu ülkede Türkiye'de artık güçlünün sesi, haklının sesini bastırmıyor. Biz daha da iyisini hak ediyoruz. Bu ülke çok daha fazlasını hak ediyor. İşte bunun için 'Durmak yok, kalkınmaya, ilerlemeye devam' diyoruz. Bunun için 'Durmak yok reformlara devam' diyoruz.

Bölgelerarası adalet, şehirlerarası denge sağlansın diye, bir yandan öteki Türkiye, diğer tarafta imtiyazlı Türkiye olmasın diye, yalnızca bir tek Türkiye olsun diye, 'geri kalmak yok, yola devam' diyoruz.

Bütün yüreğimle ifade etmek istiyorum; bu mücadelede senlik, benlik kavgasına yer yok. Bu mücadelede kişisel çıkarlar için kavgaya yer yok. Bu Türkiye'nin mücadelesidir. Bu 71.5 milyon vatandaşımızın esenliği, güvenliği, itibarı için yürütülen mücadeledir.''

''RİCADA BULUNMAK İSTİYORUM''


Vatandaşlardan bir ricada bulunmak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde sadece partilerine değil, şehirlerinin geleceğine ve çocukların geleceğini düşünerek oy vermelerini istedi.

Vatandaşların, ''Dik dur eğilme, bu millet seninle'' sloganları üzerine Erdoğan, ''Biz, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Bütün ilkemiz bu. Bu milletin onuruna, asla kara leke sürdürmeyiz. Bu milletin onurunu, bugüne kadar nasıl koruduysak, bundan sonra da öyle koruruz'' diye konuştu.

Bu yarışın, Türkiye'nin şehirleri ile dünya şehirleri arasındaki kalkınma yarışı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu yarış hizmet yarışıdır. Bu yarış, yerel kalkınmada, şehirleşmede Türkiye'yi lider yapma yarışıdır'' dedi.

Vatandaşların, oy pusulasına 'evet' mührünü basarken, mutlaka ama mutlaka bunu gözeteceklerini dile getiren Erdoğan, kime evet derlerse desinler, vatandaşların Türkiye'nin kazanmasına 'evet' demelerini istedi.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'ye sesleniyorum; gelin canlar adalette birleşelim, gelin canlar kalkınmada birleşelim, gelin canlar demokraside birleşelim, gelin canlar barışta buluşalım, gelin canlar başlattığımız medeniyet yürüyüşünde el ele tutuşalım, kol kola yürüyelim. Türkiye'nin yarınları için, Türkiye'nin geleceği için kenetlenelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım'' diye konuştu.

''CHP'NİN KİTABINDA BELEDİYECİLİK, HİZMET YOK"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin kitabında belediyecilik, hizmet yok. Bunların kitabında iftira var. Bu zihniyet kirlidir. Bu zihniyet bereketsizdir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Kocaeli mitinginde yaptığı konuşmada, kentte toplu açılış ve TOKİ konutları anahtar teslim törenine katılacağını belirterek, yeni yapıların Kocaelililere hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan, Kocaelililerin 3 Kasım 2002'de, 28 Mart 2004'de, 22 Temmuz 2007'de kendilerine destek olduklarını ifade ederek, ''Sizin desteğiniz, teveccühünüz sayesinde AK Parti büyüdü. Sizin desteğinizle, heyecanınızla, değişim iradenizle Türkiye büyüdü. Sizin iradenizle Kocaeli büyüyor, kalkınıyor, gelişiyor, değişiyor. Kocaeli ile aramızda başkalarının göremeyeceği gönülden gönüle köprüler inşa edildi. İnşallah 29 Mart'ta bu gönül köprüleri daha da güçlenecek. Aramızda sarsılmaz, kopmaz bağlar oluşacak'' diye konuştu.

''Biz millet sevgimizi asla ve asla oyla ölçmeyiz. 'Ne kadar oy, o kadar hizmet'. Bu anlayış bizim kitabımızda yazmaz. Başkaları bunu yapar'' diyen Başbakan Erdoğan, başka hükümetler döneminde bunun örneklerinin yaşandığını ifade etti. ''Kendi belediyelerine tonlarca teşvik aktaranlar, devletin imkanlarını kendi siyasi menfaatleri için kullananlar'' olduğunu savunan Erdoğan, ''Kendi illerini, ilçelerini afet bölgesi ilan edip buralara ayrıcalık tanıyanlar olduğunu'' kaydetti.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kimin ne kadar oy verdiğine bakıp ayrımcılık yapanlar oldu. Hamdolsun AK Parti ile tüm bu ayrıcalıklar, imtiyazlar, ayrımcılıklar son buldu. Biz yerel yönetimlerde hiçbir zaman parti ayrımı gözetmedik, ister AK Partili olsun ister başka partilerden olsun. Bütün belediyelere eşit davrandık, kaynaklardan adil yararlanma imkanı getirdik. Bizden önceki iktidarlar bunu yapmadı. Kendilerinden olanlara farklı, olmayanlara farklı davrandılar.

Benim belediye başkanım İller Bankası'ndan alması gereken payı, en tabi, en doğal hakkını bile devlete borcu olduğu bahanesiyle çoğu zaman alamıyordu. Devletin imkanlarını, devletin kaynaklarını kendi partilerinden olan belediyelere aktarıyor, diğer belediyeleri yokluğa, yoksulluğa mahkum ediyorlardı. Göreve geldiğimizde biz bunu kaldırdık. 'Belediyelere ödenen paydan borçlarına mahsuben yapılacak kesinti hiçbir zaman yüzde 40'ı aşmayacak' dedik. 'Payların yüzde 60'ını belediyelere vereceksiniz' dedik. Hangi partiden olursa olsun. Bizler bu anlayışla yürüdük, bu anlayışla yürüyoruz bundan sonra da devletin kaynaklarını adil bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz.''

''BEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTIM, DAMDAN DÜŞTÜM''

Başbakan Erdoğan, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında belediyelerin borçlarına mahsup yüzde 40'lık kesintiyi tamamen kaldırdıklarını, yatırımın yoğun olduğu yaz aylarında kaynakların yüzde 100'ünü belediyelere verdiklerini belirtti.

''Niçin? Çünkü ben belediye başkanlığı yaptım bu ülkede, damdan düştüm. Bana benden olmayan, bizden olmayan iktidarlar maalesef destek vermiyorlardı'' diyen Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde İstanbul metrosu için teminat mektubu istediğini, kendisine ''teminat mektubu dahi verilmediğini'' anlattı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ama biz buna rağmen İstanbul'un metrosunu CHP belediyesinden aldık. 50 milyon dolar yatırım yapmıştı, biz bunun üzerine 500 milyon dolarlık yatırımı yaptık ve Taksim-4.Levent metrosunu hamdolsun bitirdik. Yine aynı şeyler devam ediyor. Bu CHP'nin kitabında belediyecilik, hizmet yok. Bunların kitabında iftira var. Bu zihniyet kirlidir. Bu zihniyet bereketsizdir. Bunu böyle biliniz. Bu zihniyette, geçmişinden bugüne alın, bereketsizlik var. 12 Eylül öncesinde Enerji Bakanı kimdi? Sayın Baykal'dı. Sayın Baykal'ın döneminde hatırlayın o benzin kuyruklarını, akaryakıt kuyruklarını. O dönemi hatırlayanlar bilir. Bunlar bu. Yine CHP'nin dönemine bakın. Rahmetli babam bana anlatırdı. Nüfus kağıdında, yağ damgası, ekmek damgası, gaz damgası var. Bunlar maalesef karneyle dağıtılırdı.

Karne bulamayanlara nüfus kağıdıyla. Bu günleri bu millet gördü, gördüğü içindir ki bu CHP'ye tek başına iktidarı vermedi.''

''KOCAELİ'NDE İLKLERE İMZA ATTIK''

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den 4.5 milyar dolar borçla devraldıkları söyleyen Başbakan Erdoğan, buna rağmen Kocaeli'de iki dönemde çok şey yapıldığını ifade etti. Yuvacık Barajı'nın borcunu milletin ödediğini, borcun hazineden ödendiğini anlatan Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun göreve gelişiyle AK belediyecilik farkını ortaya koyduğunu ve görevde bulunduğu dönemde 2 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdiğini bildirdi. Erdoğan, ''Büyük başarılara, çok büyük reformlara bu borca rağmen imzasını attı, mührünü vurdu'' dedi.

Kocaeli'nin ve şehrin altyapısının nasıl değiştiğinin görüldüğünü kaydeden Erdoğan, burada da ilklere imza atıldığını dile getirdi. Belediyeyi devraldıklarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Belediyesi olduğunu, şimdi ise İzmit'in ilçe belediyesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, bütün köyleri, beldeleri ve ilçeleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına dahil ettiklerini söyledi.

Erdoğan, böylece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 110 kat büyüdüğünü, nüfusunun ise yüzde 600 arttığını, buna rağmen bu hizmetlerin verildiğine işaret etti. Başbakan Erdoğan, ''Arada böyle bir fark da var. Bazıları bunu gözden kaçırıyorlar. Lütfen bunu gözden kaçırmayın'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Çalışınca oluyor'' sloganları üzerine, ''Çalışınca ve inanınca oluyor. Başarıya inanacaksınız. Yoksa sizin sevdanız, inancınız, aşkınız, hizmet anlayışınız olmazsa hiçbir şey olmaz'' dedi.

Göreve geldiklerinde Kocaeli'nde altyapı olmadığını, yağmurlarda şehrin her yanında sel baskınları yaşandığını söyleyen Erdoğan, 5 yılda yaklaşık 5 bin 500 kilometrelik alt yapı yatırımı gerçekleştirildiğini vurguladı. Kocaeli'nin tamamının imar planlarını yaptıklarını, uydu takip sistemiyle kaçak yapılaşmayı önlediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, başlattıkları kentsel dönüşüm uygulamasının ilk etabında 2 bin 200 evin yıkıldığını, 16 ay gibi rekor sürede yapılan yeni evlerin sahiplerine teslim edildiğini anlattı.

Sanayinin başkenti Kocaeli'de sadece kentsel dönüşümü değil endüstriyel dönüşümü de gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bunun en güzel örneğinin ''SEKA Park'' olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ana muhalefet ne yaptı? Ana muhalefet, Sayın Baykal yanına milletvekillerini topladı, SEKA'ya geldi. Ne dedi? 'Burayı peşkeş çekecekler, burayı sattırmayız, yıktırtmayız'. Şöyle dedi, böyle dedi. Biz ne dedik? 'Zarar eden buraları artık ayakta tutamayız' dedik. 'Buradaki işçilerimiz asla sokakta bırakılmayacak, mağdur edilmeyecek' dedik. Bu işçilerimizi büyükşehir belediyemiz aldı. 'SEKA Park projesini Kocaeli'nin emrine amade kılacağız' dedik. Birinci etabını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık mı? Şehir merkezindeki büyük sanayi kuruluşlarını da kent dışına çıkarmaya başladık.

Her hizmete tersinden bakan bu beyefendiler ne dediler? 'Göreceksiniz SEKA kapanıyor, bütün işçiler sokağa atılacak, bunlar size yalan söylüyor' dediler. Biz onlar gibi ne aldanan olduk, ne aldatan olduk. Bizim kitabımızda aldanma ve aldatma yok. Ama onların kitabında var. 'Peşkeş çekilecek' dediler. Biz ne yaptık, bu araziyi Kocaeli halkının gezebildiğini, dinlenebildiği, eğlenebildiği muazzam bir park yaptık.''

AA

Konyaspor - Beşiktaş
Türk basınında bugün -...
Galatasaray - Kayserispor