kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Viskili kokteyller

27.12.2008
Lynchburg limonata
Malzemeler:
4 cl viski (3 yemek kaşığı), 2.5 cl portakal likorü (2 yemek kaşığı), 9 cl tatlı-ekşi sos (5.5 yemek kaşığı), 1 şişe gazoz, 2 dilim limon.
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini, 2-3 tane kırılmış buzla birlikte buzlar iyice köpürene kadar çalkalayın.
Sonrasında karışımı bol buzlu uzun bir bardağa koyun ve üzerine az miktarda gazoz ekleyin. Şık bir görüntü ve özel bir lezzet için, bardağa iki dilim limonu sıktıktan sonra dilimleri kabuklu olarak bardağın içine atın.

Tatlı-ekşi sos için gerekli malzemeler: 1 litre portakal suyu, 1 litre limon suyu, yarım su bardağı toz şeker.
Hazırlanışı: 1 litre portakal suyunu, 1 litre limon suyunu ve yarım bardak toz şekeri shaker'da karıştırın. Elde ettiğiniz karışım tatlı-ekşi sos olacaktır. Bir bardak Lynchburg limonatası için 9 cl (5.5 yemek kaşığı) tatlı-ekşi sos kullanmanız yeterli olacaktır.