kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
ÖNCEL ÖZİÇER

Kadının şaka kaldırma eşiği

Hafta sonu bir arkadaşımızın doğum günü partisi var. Hem de kostümlü! N'apalım kriz mriz, zaten olan oluyor, bari psikolojiyi "Köy yanar kahpe taranır" modeline bağlayalım demiş bulunuyoruz anlayacağınız.
Şimdi işi gücü bıraktık, o gece hangi soytarı kılığına bürünsek diye düşünmekteyiz. Geçenlerde cinsiyeti erkek, cibiliyeti belirsiz bir kankayla msn'de konuşuyoruz, kendisine günün sorusunu sordum:
- Hişşt...
Genç! Partiye kostüm düşündün mü? Gerçi sen o bıraktığın sakallarla anca Şirin Baba olursun ya...
Boy da müsait nasılsa!
- Densiz! Yakıştıra yakıştıra Şirinleri mi yakıştırdın bana? Madem sakala bakacaksın, insan Fatih Sultan Mehmet falan der.
- Yok yok, Şirin Baba iyidir. Peki çalıştır bakiim saksıyı, ben ne model olsam?
- Aman bana sorma birader. Bi gün bi kız bana aynı soruyu sormuştu, "Hiç bi şey yapmadan git, sorarlarsa 'Motor kılığına girdim ben,' dersin," dedim, bana küstü!
- He he komikmiş ama len, niye bozuldu ki? Kimdi bu şaka kaldırmaz abla?
- Eski sevgilim!
- Yuh... gübre insanı!
- Evet kendisi de buna benzer bir şeyler söylemişti! Sonra düşündüm de duyunca komik geldi ama bana da eski sevgilim böyle bir dangalaklık yapsa ben de bozulurdum.
Eh böyledir zaten ama değil mi? "Kadınların şaka kaldırma eşigi, erkeğe göre daha düşüktür!" Mesela onlar, erkek kısmı yani, birbirlerine öyle şakalar yaparlar ki, ben şahsen şahit olduğumda, her seferinde eyvah derim, şimdi bunlar birbirine girişecek! Ama yok. En çok bir iki yakası açılmadık küfür sallarlar birbirlerine, o kadar.
Gel gör ki, kadına gözünün üstünde kaşın var de, küser, alınır, çeker gider.
Keşke karşı cinsin genişliği, biz kadınlarda da bir parça bulunsaydı.
Aaa...
Bakınız aklıma ne geldi?: Acaba kadın komedyen azlığı buna mı bağlı? Komedyen derken stand-up'çılar yani...
Çünkü erkek çıkıyor sahneye, diline ayar çekmeyi aklından bile geçirmiyor, özgürce yapıyor şakalarını, attırıyor kahkahalarını...
Dikkat edin, eğer edepsiz espriler yapılıyorsa, kadınlar gülerken bir yandan da "Ayyy ne diyo bu böyle?" ifadesiyle, hatta öyle ki utanma refleksi olarak ağızlarını da iki elleriyle kapatarak gülerler. Ama aynı espri sırasında erkeği seyredin, gevrek gevrek kahkaha atıp bir de üstüne beğeni ifadesi olarak "Vay o....u çocuu!" falan derler. Kadınlar, kişi kendinden bilir işi hesabı, "Aman bunu söylersem birileri alınır mı, aman şunu dersem ayıp mı olur?" diye diye kasmaktan, bu işi layıkıyla kıvıramıyorlar demek ki.
Neyse...
Kadınlardan neden stand-up'cı olmaz konusuna da böylece bir açıklık getirmiş bulunuyorum. Veee tekrar hindi gibi düşüncelere dalmak üzere huzurdan ayrılıyorum: Nereden bulucam ben şimdi kostüm mostüm yaa! Bu yoklukta 'kibritçi kız' iyi gider aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın