kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ne gerekiyorsa yapalım! Ne gerekiyorsa yapalım!

29.01.2009
* Ajda Pekkan: "Türk Kızılayı'nın da söylediği gibi lütfen artık Gazzeli çocuklar ağlamasın! Bu proje kapsamında yapılacak her işte görev almaya hazır olduğumu söylemek isterim. Hepimiz varız, memnuniyetle, sevgiyle, bütün kalbimle... Yeter ki herkes iyi olsun. Verilecek her görevi yapmaya hazırım!"

* Metin Uca: "Ben namuslu savaşları özlemeye başladım. İki tarafın olduğu meydan muharebesi şeklindeki savaşların bir namusu vardı. Burada onun yitirildiği bir anı gözlüyoruz. Eğer savaş yazılacaksa bu savaş nasıl yazılacak ve bu utancı yaratan insanlar onu nasıl taşıyacak merak ediyorum. Bu tepkiselliği duygusal boyutta bırakmamalıyız."

* Gülben Ergen: "Çocuklar söz konusu olduğu zaman hayat duruyor. O topraklarda bu konu 50 yıldır yaşanıyor. Bize ne görev düşüyorsa, dünyanın neresindeki çocuklar olursa olsun melekler yanmasın! Dünya ayağa kalkmalı. Bu yayından sonra da bir şeyler daha yapalım. Kızılay'ın bu bağışları o anneciklere, çocuklara gitsin. Daha büyük şeyler de yapalım. Ben hep hazırım."

* Ferhat Göçer: "Dünyada nelerin döndüğü ve bunların kurbanlarının kim olduğu ortada. En büyük cezayı dünyanın en masum varlıkları, çocuklar çekiyor. Bırakın kaybettiklerimizi, hayatları boyunca bunun acısını ve izlerini yaşayacak olan yine çocuklar."

* Hülya Koçyiğit: "Sözün bittiği yer deriz ya, aslında söylenecek hiçbir söz yok. Büyük bir acı ve utanç var. İnsan olmaktan utanıyor insan. Gerçekten bu büyük acıyı yaşatanlar tarih önünde utanacaklardır eminim. Özellikle çocukların hayatlarını kaybetmeleri bağışlanacak bir acı değil."

* Armağan Çağlayan: "Niye parada, eğlencede bir globalleşme var da, acıda yok anlamıyorum. Bizim popstar yarışmalarında herkesi örgütleyip kendi yarışmacılarına onbinlerce SMS gönderen belediye başkanları şimdi nerede?

* Oktay Kaynarca: "Benim çocukluğumdan beri bildiğim bir yaradır bu. O zamandan beri orada haksız bir politika yürütüldüğüne Türkiye herkesten çok karşı çıktı, hâlâ da çıkıyor. Ufacık bir meselede ayağa kalkan dünya ne yazık ki böyle bir meselede gözlerini kapatıyor. Bizim dizimizi izleyenler beni duyuyorsa ya da en azından bizi seviyorlarsa sadece sevdikleri için bile bir mesaj atsın."

* İbrahim Tatlıses: "Bu olay, İsrail'deki çocukların başına da gelseydi, düşüncelerimiz yine aynı olacaktı. Gücü yeten yetene bir dünya istemiyoruz. Bütün yabancı televizyonları izledim. Halklar ortalığı paramparça etti ama kim kime dum duma. Politikacıların oyu olmadığı zaman sinekten farksızdır. İsrail halkı ayağa kalkıp, bugünkü hükümeti desteklemese her şey biter. Bunu başka kanallar da yapabilir. Hepimizi çağırabilirler."

* Fatih Terim: "Adaletsiz bir ortam. Çocukların ölmesi kabul edilebilir gibi değil. Dünyanın hiçbir tarafında etnik kökeninin ne olduğu da önemli değil. Müslüman olduğu için bize daha dokunuyor ama Müslüman, Hıristiyan veya başka bir kökenden olması önemli değil. Kayıplar için üzülmeliyiz, sağ kalanların aldıkları yaralar için iki kez üzülmeliyiz. Psikolojik yaralarını ömür boyu taşıyacak o çocuklar."

* Nurseli İdiz: "Sanatçının görevinin hiçbir zaman bitmediğini görüyorsunuz. Sanat her zaman politakının önündedir. Küçük hesapların, iktidar yarışlarının ötesindedir. Sivil toplum kuruluşları da öyle. Bunlar bence bu dünyayı daha ileri götürmekle yükümlü insanlardır.
Haberin fotoğrafları