kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

İkisi de 'talk'tan çıktı, şov yapıyor

29.01.2009
* Bizde talk show denildiği zaman karıştırılan bir nokta var; sanki talk show denince sululuk, komiklik, sevimlilik yani illa esprili bir şey olması gerekiyor. Bu mudur yani?
K.I.:
Evet maalesef öyle bir anlayış var. Ama Türkiye'de gerçek anlamda talk show yapılıyor mu? Yapılıyor! Beyaz'ın, Okan'ın yaptığı programa 'talk show değil' demek mümkün değil ama eğlenceye yönelik. Geçen sene Okan'ın programına gitmedim. Çünkü bazen söz söyleme şansınız bile olmuyor.
N.Ö.: Dikkat ederseniz Beyaz ve Okan'ın dışında da talk show görülmüyor. Tuhaf bir seyirci kodlaması oldu. Okan da, Beyaz da o seyirciyi korumak için 'talk'tan çıktılar, şovu yüzde 80'e çıkardılar. Ve haklılar. Erkesi gün sohbet ağırlıklı, hatta iki konuklu bir program yaptıklarında reyting almadıklarını fark ettiklerinde 7 konuklu ve şov ağırlıklı bir programa dönüştürdüler.
K.I.: Bu arada Beyaz'ın ben bir filmini gördüm 'Hacivat Karagöz Niçin Öldürüldü?' diye. Müthiş oyuncu, şapka çıkardım. Ama kaç kişi gördü onu, Beyaz'ın o tarafını kim biliyor? Bizim programda oyuncu Beyaz'ı görmek istemez misiniz, talk show'cu Beyaz yerine?

* Müjde Ar'ın programı 'Haydi Gel Bizimle Ol' da talk show'lar arasında ses getirdi. Ama bunda Müjde Hanım'ın sansasyonel sözlerinin de etkisi oldu. Ne düşünüyorsunuz?
K.I.:
Başarılı buluyorum seyrettiriyor kendini. İyiler. Müjde'nin o sansasyonel cümleleri kurmasında mutlaka bir maksadı var. Ben bu maksadı algılıyorum. Bu gerçek aslında hep sosyal bir gerçektir. O eleştirel ya da sert dediğimiz, gazoz kapağını açmak gibi biraz da müstehcen olan cümleleri biraz irdelemek gerek... Toplumda namus kavramı nedir, kadın kimdir, kadının ötekileştirilmesi diye bir durum söz konusu mudur, kadın ikinci planda mıdır? Namus denince neden akla hep kadın gelir? Gibi...
N.Ö.: Bak Müjde'nin programı diye sordun, biz de Müjde'nin programı diye cevapladık. Ama orada 4 kişi var. Müjde çok sevilen bir kadın ve oyuncu. Bunu da anlamış olduk 'Haydi Gel Bizimle Ol'da. Müjde hakikaten hayatımıza çok güzel şeyler, muhteşem filmler armağan etti. Hakikaten Müjde gerçek hayatta da çok samimi, dokunan bir kadındır. O yansıdı bu programda.

* Müjde Hanım da gelecek mi?
N.Ö.
: Gelir sanırım, sizin sayenizde de bir davet yapalım.