kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğalgaz yardımı için kanun teklifi

AA
Giriş Saati : 28.01.2009 10:31
Güncelleme : 28.01.2009 19:44
Yeni Haber
MHP, yardıma muhtaç ailelere kış mevsimi süresince her ay asgari ücretin üçte biri oranında doğalgaz yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın imzasını taşıyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre, yardıma muhtaç vatandaşlara kış mevsimi süresince her ay asgari ücretin üçte biri oranında doğalgaz yardımı yapılmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin, dalga dalga yayılarak toplumun tüm kesimlerini etkisi altına aldığı belirtildi. Her geçen gün kapanan iş yerleri nedeniyle işsiz vatandaşlara yenilerinin eklendiği bildirilen gerekçede, ''Kriz karşısında işini kaybedenlerin çoğalması, işsiz vatandaşlarımızın yeni bir iş bulma umudunu iyice kırmıştır. Bu durumda olan vatandaşlarımızdan özellikle, kombili evlerde oturanlar kış aylarında ısınma konusunda büyük bir sıkıntı içine düşmektedir'' denildi.

Vatandaşı, karda, kışta ve sokakta bırakan yöneticilerin, millet nezdinde vicdani sorumluluklarının bulunduğu anlatılan gerekçede, şu görüşlere yer verildi:

''Vatandaşlarımız ısınamıyorsa, ısınma imkanı yoksa onu ısıtmak, devletin en öncelikli görevleri arasındadır. Bu davranış, sosyal devlet olmanın gereğidir. Sosyal devlet, vatandaşını karda, kışta sokağa terk edemez. Bu nedenle, ülkemizde yıllar yılı muhtaç ailelere yakacak olarak kömür yardımı yapılmaktadır. Sobalı evlerde oturan muhtaç aileler kömür yardımlarından yararlanarak, bacalarını tüttürürken, doğalgaz dönüşümü yapılmış, kombili evlerde oturan muhtaç aileler, büyük bir sıkıntı çekmektedir. Bu nedenle, bugün gelinen noktada, kömür sobası kullanma imkanı bulunmayan ve doğalgaz alacak imkanı kalmayan kombili evlerde oturan muhtaç vatandaşlarımızın da bacalarının tüttürülmesi gerekmektedir. Bu da ancak bu ailelere doğalgaz yardımı ile gerçekleştirilecektir.''