kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ormancılardan CHP'ye 2B çağrısı

ANKA
Giriş Saati : 28.01.2009 12:42
Güncelleme : 28.01.2009 19:44
Yeni Haber
Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçen ve kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen yasal düzenlemenin durdurulması ve iptali için Anamuhalefet Partisi CHP'yi göreve çağırdı. Birlik Sözcüsü ve ORKOP Genel Başkanı Cafer Yüksel, ilgili yasanın kamu yararına aykırı uygulamalarının dikkatle izlenmesi gerektiğini söylerken, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasını istedi.

2B arazilerinin satışına imkan tanıyan yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından tartışmalar da devam ediyor. 2003 yılında çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği yasanın onaylanmasına tepki gösterdi. Birlik Sözcüsü ve Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel OR-KOOP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Söz konusu yasal düzenlemeyle ormanlara zarar verilecek uygulamaların önünün açılacağını anlatan Yüksel, yasayla devlet ormanı sayılacak arazilerin daraltılacağını, 2B arazilerinin satılacağını ve 2A uygulamasının kolaylaştırılacağını ifade etti. Yine düzenleme ile SİT alanlarının da satılabileceğine dikkat çeken Yüksel, "Bu nedenlerle başta Ana Muhalefet Partisi ve ilgili demokratik kitle örgütleri olmak üzere tüm yurttaşlarımızı 5831 sayılı yasanın uygulamasını yakından izleyerek kamu yararına aykırı uygulamaları kamuoyuna duyurmaya ve durdurulması için yargıya başvurmaya çağırıyoruz" dedi. Yüksel, konunun Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için de CHP'ye çağrıda bulundu.

Yüksel, yasayı jet hızıyla onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de sitemde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül'den konuya ilişkin bilgi vermek amacıyla randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine yanıt verilmediğini söyleyen Yüksel, daha sonra yasanın Cumhurbaşkanınca onaylandığını hatırlattı.

Cafer Yüksel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin yeni yasayla orman köylülerinin ve orman çalışanlarının durumuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Yüksel, sosyolojik dengenin bozulacağı uyarısında bulundu. Söz konusu yasayla orman köylülerinin yaşam alanları olan tarım arazileri, meralar ve bahçelerin satılacağını ifade eden Yüksel, "Orman köylüsüne soracaklar. Bu arazileri alıyor musunuz? diye. Orman köylüsü alamaz zaten buraları. Onlar alamadığı için başkalarına satılacak. Orman köylüsü göç vermeye başlayacak. Sosyolojik denge bozulacak. İnsanlar 200-300 yıllık yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalacak. Umarız bu yasa ormanlara ve orman köylüsüne zarar vermeden uygulanır. Rant anlayışı ile yapılacak çalışmalar orman köylüsüne ve sosyolojik dengeye zarar verecek" dedi.