kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

SGK'nın 5 yıldızlı toplantısı Meclis gündeminde

ANKA
Giriş Saati : 28.01.2009 14:19
Güncelleme : 28.01.2009 19:44
Yeni Haber
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Kasım ayında 5 yıldızlı otelde gerçekleştirdiği eğitim faaliyetini sordu. Öztürk, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun birçok tesisi varken böyle bir eğitimi bir şirket aracılığıyla 5 yıldızlı otellerde gerçekleştirmesinin gerekçeleri nelerdir?" diye sordu.

Öztürk Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, "Memur ve şef kadroları için görevde yükselme eğitimi' verdiği ve bu eğitimin 3-12 Kasım 2008 tarihlerinde memurlar için "Grand Yazıcı Mares Oteli'nde, şef kadroları için de "Grand Yazıcı Clup Turban Oteli'nde gerçekleştirildiğini söyledi. Verilen bu eğitime 939 kişinin şef kadroları için bin 44 kişinin de memurluk için katıldığını kaydeden Öztürk "Bu eğitim organizasyonunun "Turop Turistik Operasyonlar Danışmanlık ve Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yapıldığı bilinmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Elmadağ, Şereflikoçhisar gibi ilçelerinde Merkez Müdürlükleri açıldığı fakat bu ilçelerde bina olmamasına rağmen merkez müdürlerin atamasının yapıldığı müdür olarak atanan kişilerin de maaşlarını almaya başladığı iddialar arasındadır." dedi.

Öztürk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e şu soruları yöneltti:

"Sosyal Güvenlik Kurumu'nun birçok tesisi varken böyle bir eğitimi bir şirket aracılığıyla 5 yıldızlı otellerde gerçekleştirmesinin gerekçeleri nelerdir? Eğitim süresince kursiyerlerin kişi başına almış oldukları ortalama harcırah tutarı ne kadardır? Bu organizasyonun düzenlenmesi için ihale açılmış mıdır? Açıldıysa kaç şirket başvurmuştur? Bu organizasyon için Turop Turistik Operasyonlar şirketine ne kadar ödeme yapılmıştır? Emekli, dul ve yetime yüzde 4 zam reva görülürken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu derece masraflı bir organizasyonu yapmasının sebepleri nelerdir? Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Türkiye genelinde hangi il ve ilçelerde sosyal tesisleri bulunmaktadır? Henüz binası olmayan ve açılan merkez müdürlüklerine müdür ataması yapılmış mıdır?"