kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Her gördüğümü almam

23.01.2009
- Ailelere bol bol kemer sıkma önerilerinde bulunurken, kendi hayatınızda nelerden tasarruf ediyorsunuz?
- Ben her zaman kemer sıkan bir aile yapısından geliyorum. Üstelik ekonomik şartları çok kötü olmayan, kendi ayakları üstünde durup üretmesi gereken bir aile geleneği... Bu yüzden hep bilinçli tüketim ve tasarrufa dikkat ediyorum, gereksiz harcama yapmam. Elim sıkı değil, ama çok bilinçli harcama yapmaya dikkat ederim. Yaşam kalitesi de önemlidir.

- Alışveriş yapmayı sever misiniz?
- Severim ama her gördüğümü de almam. Kimsenin de almaması lazım. Program için şimdi yeni bir aileyle birlikteyiz. Evin hanımı artık büyük marketlere gitmiyor. Çünkü büyük marketlere gittiğinde kendini tutamayıp her şeyi satın almak istiyormuş. Onun için artık küçük marketleri tercih ediyor, bu kişisel bir davranış. Herkesin kendi yanlış yaptığı noktaları bilip ona göre önlem alması lazım.

- Mutfak alışverinizi nerelerden yaparsınız? Çarşı pazar gezer misiniz yoksa büyük marketlere mi gidersiniz?
- Büyük marketlerden, toptan alışveriş yaparım.
İndirimi de mevsimine göre yaparım. Bilinçli bir alışverişçiyim ben.

- Rahmetli işadamı Sakıp Sabancı, "Ben alışverişin pazarlık yanını severim, pazarlık yapmadan hiçbir şey almam,'' derdi. Siz pazarlık yapar mısınız?
- Ben çok pazarlık yapamam, belli kalemleri izlerim, fiyatı yüksek bulursam nedenini mutlaka sorarım, anlamaya çalışırım.
Büyük marketlerde zaten pazarlık yapma şansımız yok ama pazara gittiğimde çok rahat sorarım.

- Zorda kalsanız önce neden vazgeçersiniz? Taksiden mi, kuaförden mi?
- Taksiden vazgeçerim. Normalde işimin dışında çok fazla kullanmak istemem. Çünkü Türkiye yılda 14 milyon ton akaryakıt tüketiyor, ithal.
Toplu taşımayı kullanıp otobüse, tramvaya, metroya biniyorum, gayet de mutlu mesut gidiyorum. Kuaföre gelince, güzellik benim için çok fazla maliyetli bir iş değil zaten, o alanda da tasarruf yaparım.