kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İsyankâr bir mağaza

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
15.01.2009
Nişantaşı'nda birkaç ay önce açılan Blender, adı gibi malzemelerin, stillerin ve markaların karıştırıldığı, her an değişim halinde olan bir mekân...
"Nasıl çocuk odaları daha dağınıktır, eve karşı anarşist bir tavır sergiler, biz de onu yakalamaya çalıştık." Beymen'in Kreatif Direktörü Murat Türkili, yeni konsept mağazalarını bu sözlerle tarif ediyor. Ev, Beymen. Evin düzenini, mobil üniteleri, camsız dolapları ve vitrininde sergildiği 'et enstelasyonuyla' inkar eden 'asi çocuk' ise, Beymen Blender.
Nişantaşı, Karakol Sokak'ta, eski bir İstabul apartmanından beş katlı mağazaya dönüştürülen Beymen Blender'ın iç tasarımı, Beymen kreatif ekibiyle Toner Mimarlık'a ait. Mimari, var olan malzemelerin, bildiğimiz formatlardan farklı olarak kullanılma esasına dayanıyor. Kah seramikleri sökülmüş izlenimi uyandıran bir duvar, kah Pera Palas otelinin eski bir kapısından bozma paravan çıkıyor karşınıza.
Underground bir kulübü andıran basamaklardan inerken antika malzemelere rastlıyorsunuz. Dikkatli gözler, Beymen'in tarihine de denk gelebiliyor katlar arasında.
Sanatsal etkinlikler, workshop'lar ve davetlere ayrılan terastaki deri kanepe, Beymen'in Halaskargazi Caddesi günlerindeki müdür odasından yadigâr mesela...

TIPKI BİR GALERİ GİBİ
Mağazanın adından da yola çıkılarak (blender: mikser, karıştırıcı) farklı malzemeler, formlar ve stiller birbirleriyle karıştırılmış, ortaya yepyeni bir anlatım dili çıkmış.
Ünitelerin yerlere veya duvarlara sabit olmaması, bugün ikinci katta bulunan erkek katının sizi yarın zemin katta karşılayabilmesine olanak veriyor. "Tıpkı bir galeri gibi," diyor Türkili, "Nasıl ki bir galeri, sanatçılarla değişirse, bizim sergimiz de markalarımızla değişiyor. Her sezon, yeni bir ruh geliyor. Tasarımcılar, kendi alanlarını kendileri yaratabiliyor, mağaza içinde enstelasyonlar yapabiliyor." Türkili, Blender fikrinin ortaya çıkma nedenlerini ise şöyle anlatıyor: "Jean katlarımız mağazanın içinde kayboluyordu, onları görünür kıldık. Beymen'in genç ve dinamik duruşunu, ayrıca mağazalarımıza girmeye çekinenlere de ulaşılabilir olduğumuzu göstermek istedik."
Haberin fotoğrafları