kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
S-1 belgesi ne anlama geliyor? İbrahim Şahin'in ifadesiyle gündeme gelen S-1 belgesi, askeri literatürde, personel bilgisinin bulunduğu belge olarak geçiyor. Tutuklu sanık Şahin ifadesinde, "Benden bir tim kurmamı istediler, ben de bir liste hazırlamıştım" diye konuşmuştu.

İddiaya göre suikast timi gözaltında

23.01.2009
Gözaltına alınan kişiler arasında, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in suikast timindeki isimlerin olduğu ileri sürüldü..
Operasyonla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. İbrahim Şahin'in evinde ele geçen listede isimleri bulunanların yapılan teknik takipte hareketlilik gösterdiklerinin belirlenmesi üzerine operasyon tarihi öne alındı. Polis, operasyonu gerçekleştirilirken 11'inci dalgada yakalanan asker ve polislerin İbrahim Şahin'in suikast timinde görev aldıkları ileri sürüldü.

GERİLLA EĞİTİMİ
Şahin ve tutuklanan iki üsteğmenin yönettiği suikast timine gerilla eğitimi verildiği de iddialar arasında. Bu eğitimi alan tetikçilerin sansasyonel suikast hazırlığı yaptıkları kişiler hakkında bilgi topladıkları da ifade edildi. Gözaltına alına polislerin ise İbrahim Şahin'e bilgi akışı sağladıkları öne sürülüyor. Gözaltına alınan muazzaf subayların ise "Karargâh Evleri" yapılanmasında faaliyet gösterdikleri iddia edildi. Bu subayların Karargâh Evleri'nde Harbiyeli öğrenciler ile genç subayları ideolojileri doğrultusunda eğittikleri savunuluyor.

TSK YALANLAMIŞTI
Öte yandan Doğu'da görev yaptığı sırada tanıdığı koruculardan Aktütün Karakolu'na saldırı yapılacağını öğrendiğini belirten İbrahim Şahin, "Saldırıyı 20-25 gün önce öğrendim Bunu MİT'te tanıdığıma bildirdim" demişti. Evinde ele geçirildiği söylenen kroki ve suikast planlarıyla da bir ilgisinin olmadığını savunmuştu. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri, internet sitesinden yaptığı açıklamada İbrahim Şahin'i yalanlamıştı. MİT Müsteşarlığı da Şahin ile kurumsal bir temaslarının bulunmadığını bildirmişti.