kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lice'de uyuşturucu operasyonu

Giriş Saati : 17.01.2009 11:42
Güncelleme : 17.01.2009 22:49
Yeni Haber
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaklaşık 3 bin 500 kilogram kubar esrarın ele geçirildiği operasyonda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Jandarma İl Alay Komutanlığı ekiplerince dün Lice ilçesine bağlı Yalaza Köyünde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 bin 500 kilogram kubar esrarın ele geçirildiği operasyonda bir kişi gözaltına alındı.

Bir uyuşturucu imalathanesinin de ortaya çıkarıldığı operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun terör örgütü ile bağlantısı araştırılıyor.

OPERASYONDA KİMLİĞİ TESPİT EDİLEN 10 KİŞİ ARANIYOR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaklaşık 3 bin 500 kilogram esrarın ele geçirildiği operasyonda kimliği tespit edilen 10 kişinin arandığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, Lice Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte Yalaza köyünde 13 yerde arama yaptıkları belirtildi. İki ayrı uyuşturucu madde imalathanesinin ortaya çıkarıldığı operasyonda, 1286 kilogram toz esrar ile 2 bin 300 kilogram kubar esrarın ele geçirildiği kaydedildi.

Olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı, kimlikleri tespit edilen 10 kişinin de arandığı belirtilen açıklamada, uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığının, terör örgütü PKK'nın önemli finans kaynaklarından biri olduğu bildirildi. Açıklamada, 2008 yılında gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 200 kilogram kubar ile 532 kilogram toz esrarın yanı sıra 77 milyon kök Hint kenevirinin ele geçirildiği bilgisi de yer aldı.

Açıklamada, ''Hem gençlerimizi kandırarak dağa çıkarıp insanlık dışı terör eylemlerine alet eden hem de gençlerimizi zehirleyerek bu yolla maddi menfaat sağlayıp insanlık suçu işleyen terör örgütüne karşı mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edilecektir'' denildi.

(AA)