kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Ergenekon'' davasına Pazartesi günü devam edilecek

Giriş Saati : 17.01.2009 13:42
Güncelleme : 17.01.2009 22:49
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasına, 19 Ocak Pazartesi günü 39'uncu duruşmayla devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılan yargılamanın 39'uncu duruşması saat 09.30'da başlayacak. Tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıkların gelmesi beklenen duruşmada, sanıkların savunmasının alınması işlemi, iddianamede bulundukları sıraya göre sürecek.

İddianamede 44'üncü sıradaki sanık Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'un savunmasına ilişkin hazırlıklarını tamamlayamaması nedeniyle duruşmada, 45'inci sanık olan ve tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasına geçilmesi bekleniyor.

İddianamede, Perinçek hakkında, ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.

Perinçek'in, TCK'nın 220. maddesinde yer alan ''Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır'' hükmü uyarınca, ''Kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayarak öldürmek'' suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iddianamede, diğer suçlamalara ilişkin de 192 ile 417 yıl arasında hapis talep ediliyor.

İddianamede, Serhan Bolluk ise ''silahlı terör örgütüne üye olmak' ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek''le suçlanıyor. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada, duruşmaların teknik araçlarla kayda alındığını, ancak bunların yazılı tutanağa dönüştürülmesinde, haftada 4 gün duruşma yapılması nedeniyle zorlukla karşılaşıldığına dikkati çekmişti.

Heyet, bu eksikliğin giderilip, düzenlenecek yazılı tutanakların en kısa zamanda taraflara iletilmesi amacıyla, duruşmaya 10 gün ara vermişti.

(AA)