kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor"

Giriş Saati : 10.01.2009 11:36
Güncelleme : 10.01.2009 16:41
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını, İsrail'in, çocuk, kadın, sivil ayırımı yapmadan, acımasız saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Toptan, resmi temaslarda bulunmak üzere, beraberindeki parlamento heyetiyle Cezayir'e geldi. TBMM Başkanı Toptan'ı, başkent Cezayir'deki havaalanında, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Abdülaziz Ziari karşıladı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, Türkiye ile Cezayir arasında çok yakın, bölgesel ve uluslararası konularda aynı düşüncelerin paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin olduğunu söyledi. Toptan, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlere işaret ederek, Cezayir Cumhurbaşkanı'nın 2005'te Türkiye'ye geldiğini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise Mayıs 2009'da Cezayir'i ziyaret edeceğini bildirdi.

Ziyarette karşılıklı her şeyin değerlendirileceğini ifade eden Toptan, Gazze'de meydana gelen olayları da derinliğine ele alacaklarını ifade etti. Toptan, Gazze'de bir insanlık dramının yaşandığına işaret eden Toptan, ''İsrail; çocuk, kadın, bebek, sivil halk ayırımı yapılmaksızın çok büyük, acımasız saldırılarda bulunuyor'' dedi.

İslam Konferansı Örgütü İcra Komitesini, 14 Ocakta olağanüstü toplantıya çağırdığını anımsatan Toptan, ''Umut ediyorum, dünyaya çok önemli mesajlar vereceğiz. Bütün dünyanın dikkatini, Gazze'de olan bitenlere çevireceğiz'' diye konuştu.

(AA)