kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aşure dağıtan Baykal'dan birlik beraberlik mesajı

Giriş Saati : 10.01.2009 14:28
Güncelleme : 10.01.2009 16:03
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde katıldığı aşure ikramında birlik beraberlik mesajı verdi.

Daha önce dini konularda, kaynak göstererek yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırtan Baykal, bu kez Aşure gününün Muharrem ayının sonunda olduğunu söyleyerek hata yaptı. Muharrem yerine dil sürçmesi sonucu 'Muammer' diyen Baykal, bu hatayı ise hemen düzeltti. Arapça'da 'Onuncu' anlamına gelen Aşure günü, İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin hicri yıldönümü olan 10 Muharrem'de Çarşamba günü idrak edilmişti.

CHP lideri Deniz Baykal, Aşure günü vesilesiyle bugün partisinin genel merkezinde aşure dağıttı. Heyecanlı olduğu gözlenen Zeynel Dede'nin duasının ardından konuşan Baykal, aşurenin teker teker yetersiz olan her şeyin bir araya geldiğinde çok güzel bir bereket oluşturmasını simgelediğini belirtti. Aşureye kaşık çalmanın zulme ve haksızlığa 'artık yeter' demek anlamına geldiğini ifade eden Baykal, bu geleneğin yalnızca belli bir mezhebe özgü olmadığını vurguladı. Baykal, "Bugün Alevisiyle, Sünnisiyle geçmişe yönelik aynı ızdırabı yaşayarak kucaklaştığımız ve birbirimizi teselli ederek güç verdiğimiz bir gündür." dedi.

Deniz Baykal, kimsenin inancının ve kimliğinin sorgulanmadığı, insanın temel alındığı anlayış içerisinde Türkiye'yi birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Din istismarını en tehlikeli istismar olarak niteleyen Baykal, inançların etrafında ayrışma hedefleyenlerin bulunduğuna dikkat çekerek,"Din, hepimizin ortak temelidir. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Hiç kimsenin bu tuzağa düşmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Kerbela'da yaşanan acıların günümüzde de başta Gazze olmak üzere her coğrafyada devam ettiğini söyleyen CHP lideri, "Bu acılar Türkiye'de, Ankara'da da var" dedi. Baykal, bu tür törenlerde acılar karşısında el ele vererek kesin tavır takınmak suretiyle bu tabloyu değiştirmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Aşure dağıtımının ardından makamına geçen Deniz Baykal, partisine katılım törenine iştirak etmek üzere helikopterle Bursa'ya gidecek.

(CİHAN)