kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Nil Karaibrahimgil: Sahip olduğum şeylerden çok zor koparım. Hayatımdaki herkesle ve her şeyle duygusal ilişki kuruyorum.

Sürekli kadınlara güç vermekten sıkıldım

08.01.2009
Kadınları coşturan 'mesaj dolu' şarkılar yapan Nil Karaibrahimgil, tarz değiştirdi: Her ne kadar kadınlara ya da kızlara güç verebiliyor olmaktan mutlu olsam da; sürekli böyle şeyler söylemekten sıkıldım!..
'A.R.O.G' filminin 'Mimi'si Nil Karaibrahimgil, 'Nil Kıyısında' adını verdiği dördüncü albümü ve özel hayatıyla ilgili ayrıntıları Madame Figaro dergisinden Çiğdem Aydın'a anlattı. Sertab Erener'in kardeşi Serdar Erener'le uzun soluklu bir beraberlik yaşayan Nil; "Bence uzun süreli ilişkinin sırrı; emek" dedi ve ekledi: "Kendiliğinden olan bir şey değil! Kafaya takıp, kafayı kırıp sürdürülecek bir şey. 'Bir seçim yaptım, bu seçimim için elimden geleni yapacağım' diyorsun ve bir karar veriyorsun!"

NİL KARAİBRAHİMGİL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

İÇİMDEN İSYAN GELMİYOR
* Genelde kadınlar için ve kadın söyleminde şarkılar yazıyorsunuz. Yeni albümde de bu durum sürüyor mu?
Bu kez kadınlara yönelik bir söylem yok. Uniseks bir albüm bu. Bir erkek de albümü dinlerken kendinden bir şey bulabilecek. Bu söylem artık misyon gibi bir şey haline gelmişti ve beni rahatsız ediyordu. Her ne kadar kadınlara ya da kızlara güç verebiliyor olmaktan mutlu olsam da; sürekli böyle şeyler söyleyip durmaktan sıkıldım. Bu söylem planladığım, mesaj kaygısı yaptığım bir şey değil. O zaman içimden böyle bir isyan geliyordu, şu anda gelmiyor. Kadın olarak kendimi daha tatminkar, bazı şeylerle barışmış hissediyorum.

BİR YAŞ KÜÇÜK SÖYLÜYORUM
* Hiç büyümüyormuşsunuz, yaşlanmıyormuşsunuz gibi geliyor bana...
Ya aslında baktığımda yüzüme bir ifade, bir olgunluk, durgunluk geliyor gibi yaşla beraber. Tabii ki genç göstermek güzel bir şey... İnsan bunu 30'una gelince anlıyor. 20'lerimde yaşımı hep bir yaş büyük söylerdim. Şimdi dikkat ediyorum, tam doldurmamışsam hep bir yaş küçük söylüyorum.

* Uzun süredir devam eden bir ilişkiniz var. Bu ilişkiyi uzun ömürlü yapan nedir?
Şimdi de 'uzun süreli ilişkiler uzmanı'na çıkarmış adım... Mutlu aile çocuğuyum. Bu anlamda çok şanslıyım ve herhalde bunun da etkisi vardır özel hayatımda. İlişki sevmek, bir şeyi devam ettirmeye çalışmak, olduğum yere alışmak gibi... İki ay onunla, üç ay bununla olmak benim için çok zor, yapamam. İlişkiye yatırım yapmayı seviyorum.

* Hiç sıkıldığınız olmuyor mu?
Bu olayı sıkıcı bir hale getirmemek için çok çalışıyorum. Mesela hâlâ kendi evim var. Herkes 'Manyak mısın?' diyor ama öyle çok iç içe bir hayat istemiyorum. Karşındaki insan da senin gibi biraz renkli, çabuk çözemediğin, hemen anlayamadığın, hatta hiçbir zaman anlayamayacağın biriyse olay bulmaca haline geliyor. Tam bir kavuşma yaşanıyor çünkü ayrı evlerdesiniz, özgürlük alanınız var. Bir de tabii karşındaki insan çok kıskanç olmayacak...

ÖZGÜRLÜĞÜM ÖNEMLİDİR
* Kıskanç mısınız?
Tabii kıskancım. Huzurlu hayat seviyorum ama kıskancım, nasıl bir ilişkiyse artık... Zaten mutlu ilişkinin formülü odur; kadın kıskanç olacak, erkek olmayacak... Şaka bir yana, ben 'Nereye gittin, kiminle yemek yedin, şu anda neredesin?' diye sorup duran biriyle yapamam.

* Peki çocuk konusunda ne düşünüyorsunuz?
Çocukları çok seviyorum, çocuklar da beni çok seviyor, ciddi bir bağ var aramızda. Ama yine de hep geciktiriyorum.

HEPİMİZ HATAYA DÜŞERİZ
* Arada bir ayrılık yaşanıyor mu?
Tabii ki her ilişkide olduğu gibi kopmalar ve yeniden birleşmeler oluyor aramızda. Hepimiz insanız ve hepimiz insanca hatalara düşeceğiz. Bunları o kadar abartmamak gerekiyor. Kimse için 'Allah'ım bunu nasıl yapar!' cümlesini kurmamaya çalışıyorum. Hepimizin hata yapma durumu var... 'Ben hiçbir zaman böyle bir şey yaşamam, asla evlenmem, asla aldatmam, çocuğumu evlenmeden yaparım, aldatılırsam asla affetmem' gibi büyük cümleler kurmak yanlış. Bence uzun süreli ilişkinin sırrı, emek... Kendiliğinden olan bir şey değil, kafaya takıp, kafayı kırıp sürdürülecek bir şey. 'Bir seçim yaptım, bu seçimim için elimden geleni yapacağım' diyorsun ve bir karar veriyorsun.

* Bu süreçte hiç karşınızdaki insanı değiştirmeye çalışmadınız mı?
Bir insanı değiştirmeye inanmıyorum. 'O insanda neleri seviyorum' diye düşünüyorum ve beğenmediklerimi görmezden geliyorum.