kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'ye gitmek isteyenler dikkkat!

Giriş Saati : 08.01.2009 17:08
Güncelleme : 08.01.2009 23:31
Yeni Haber
ABD'ye gitmek isteyen Alman vatandaşlarının, 12 Ocaktan itibaren internet üzerinden kaydolmaları gerekiyor.

ABD'nin Hamburg Başkonsolosu Karen E. Johnson, yaptığı açıklamada, ABD'ye girmeleri için vize gerekmeyen 27 ülke vatandaşlarının 12 Ocaktan itibaren isim, adres ve bu ülkede kalacakları adresleri "https://esta.cbp.dhs.gov" adresindeki internet sayfası üzerinden bildirmelerinin zorunlu olduğunu belirterek, şu ana kadar yaklaşık 100 bin Almanın kaydını yaptırdığını söyledi.

Başvuruların şimdiye kadar sadece yüzde 0,5'inin kabul edilmediğini ifade eden Johnson, yine de bu kişilerin, Berlin'deki Amerikan Büyükelçiliğinin, ayrıca Frankfurt ve Münih kentlerindeki Amerikan başkonsolosluklarının vize bölümlerine başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

İngilizce ya da Almanca olarak yapılabilecek başvurunun ABD'ye girişi garanti etmediğini, ancak formaliteleri kolaylaştıracağını belirten Johnson, ABD'de 90 günden fazla kalmak isteyenlerin, bugüne kadar olduğu gibi vize almak zorunda olduklarını hatırlattı.

İnternet üzerinden yapılan kayıtların 2 yıl geçerli olacağı ve bu işlemin yapılmaması durumunda Alman vatandaşlarının ABD'ye gitmelerine izin verilmeyebileceği bildirildi.

Başvuru sahiplerine, Amerikan yetkili makamları tarafından cevap olarak bir kayıt numarası gönderiliyor. Bu numarayla gelecekte internet üzerinden tüm bilgilerin güncelleştirilmesinin mümkün olabileceği belirtildi.

İnternete girme imkanı olmayanların, bu işlemin yapılmasını aile fertlerinden, arkadaşlarından ya da bilet aldıkları seyahat acentelerinden isteyebileceği kaydedildi.