kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bilgisayar korsanına 30 yıl ceza

CİHAN
Giriş Saati : 08.01.2009 17:19
Güncelleme : 08.01.2009 23:31
Yeni Haber
İnternet üzerinde 12 bankayı dolandırdığı iddiasıyla Antalya'da yargılanan Ukraynalı bilgisayar korsanı Maksym Yastremskiy, 30 yıl hapse mahkûm edildi.

İnternet üzerinden kredi kartlarının bilgilerine ulaşarak dolandırıcılık suçu işleyen Yastremskiy, yaklaşık 17 ay önce yapılan bir operasyonla yakalanmış ve tutuklanmıştı. Antalya L Tipi Cezaevi'nde tutulan Yastremskiy hakkında geçen ayki duruşmada 24 yıldan 72 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Antalya Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 9. duruşma yaklaşık 2 saat sürdü. Ukraynalı sanığın avukatı Rıdvan Yıldız, yaklaşık bir saatlik savunmasında müvekkilinin serbest bırakılması talebini yeniledi.

Yıldız, 29 Temmuz 2007 gününden beri tutuklu bulunduğunu, bunun karşısında hiçbir net kanıtın ortaya konulamadığını savundu.

Yıldız, kendisinin bilgisayar mühendislerinden görüş aldığını ve böyle bir yolla dolandırıcılık yapacak kişinin IP numarasının tespit edilmesi gerektiğini aktardı. Ancak mahkemeye sunulan kanıtlar arasında IP adresi ya da bağlantı yapılan hatla ilgili bir kanıt bulunmadığını ifade eden Yıldız, delil yetersizliğinden tahliye istedi. Bu istediği daha önce yazılı olarak da veren Yıldız, ispatlanmamış hususlarda yasak delillerle karar verilmemesini istedi.

Davanın diğer sanığı Maksim Turchak'ın işlediği suçların cezasının müvekkiline çektirilmemesi gerektiğini ifade eden Yıldız, "Maksym T.'nin ifadesinin beklenmesini, internet üzerinden yapılan tüm işlemlerin hangi IP numarası ve hangi telefon hattı üzerinden yapıldığının www.yahoo.com yetkililerinden sorularak öğrenilmesini, uzman bilirkişi atanarak maksik466166@yahoo.com adresinin gerçek sahibinin tespitinin yapılması için soruşturmanın genişletilmesini ve tutukluluk hali göz önünde tutularak müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum." dedi.

Sanık Yastremskiy de tercüman vasıtasıyla yaptığı savunmasında avukatına katıldığını ve suçsuz olduğunu savundu. Yargılandığı konularla ilgili hiçbir fiili bulunmadığını kaydeden Ukraynalı zanlı da tahliyesini istedi.

Zarara uğradıklarını iddia eden bankaların avukatları ise zararlarının sabit olduğunu ve sanığın cezalandırılması gerektiğini savundu.

Hakim Ersin Savaş, davada yeterli bilgi ve belgenin olduğuna hükmederek avukat Rıdvan Yıldız'ın taleplerini reddetti.

Savaş, korsanlık suçundan yargılanan Maksym Yastremskiy'i her bir suçtan dolayı 2,5 yıl hapse ve 3'er bin YTL cezaya mahkûm etti. Böylece Yastremskiy'in cezası toplamda 30 yıl hapis ve 36 bin YTL olarak kesinleştirildi.

Rıdvan Yıldız, mahkeme çıkışında karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Bu arada Ukraynalı bilgisayar korsanının 4 Aralık 2008 tarihinde bir Türk vatandaşı ile muvaazalı evlilik yaptığı öğrenildi.

Bu evliliğin Yastremskiy'in beraat etmesi halinde ABD'ye verilmemesi için gerçekleştirildiği belirtildi.