kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seçime katılabilecek parti sayısı 21'e çıktı

Giriş Saati : 07.01.2009 14:26
Güncelleme : 07.01.2009 21:26
Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 29 Mart 2009'da yapılacak mahalli seçimlere Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi'nin de katılacaklarına karar verdi. YSK'nın kararıyla seçimlere katılacak parti sayısı 21'e yükselmiş oldu.

YSK'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, daha önce seçime katılamayacakları açıklanan Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Yurt Partisi ile Barış ve Demokrasi Partisi tarafından yapılan itirazların ele alındığı belirtildi.

Kararda, seçime katılabilecek partilerin oy verme gününden en az 6 ay evvel illerin en az yarısında teşkilat kurmuş ve kongrelerini yapmış olmaları gerektiği belirtilerek, siyasi partilere ilişkin sicil dosyalarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutulduğu belirtildi. YSK kararında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından YSK'ya gönderilen disketin tekrar incelenmesi sonucunda Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisinin itirazlarının kabul ederek 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılmalarına karar verildiği bildirildi. Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi ve Yurt Partisi'nin ise seçimlere katılabilme koşullarını taşımadıkları gerekçesiyle itirazlarının reddine karar verildi.

YEREL SEÇİMLERE KATILACAK PARTİLER

YSK'nın kararıyla seçime katılacak parti sayısı da 21'e ulaşmış oldu. 29 Mart'ta yapılacak seçimlere katılacak partiler şunlar :

Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi.

(ANKA)