kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis'te sarımsaklı basın toplantısı

AA
Giriş Saati : 07.01.2009 14:43
Güncelleme : 07.01.2009 21:26
Yeni Haber
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, ithal ürünler yoluyla Türk çiftçisinin tüketildiğini belirterek, ''2001 yılında 3 milyar dolar olan tarımsal ithalat, 2007 yılında neredeyse 10 milyar dolara ulaşmıştır. Bu 10 milyar dolar Türk çiftçisinin cebinden alınıp, yabancı çiftçinin cebine konan paradır'' dedi.

Serdaroğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, yanında getirdiği Kastamonu'nun Taşköprü sarımsağı ile Çin'den ithal edilen sarımsağı ve ithal pirinci basın mensuplarına gösterdi.

Dünyanın en kaliteli sarımsağının Taşköprü'de yetiştirildiğini bildiren Serdaroğlu, maliyeti 1,5 lira olan bu sarımsağın yapılan ithalat nedeniyle piyasada 40-50 kuruşa satıldığını söyledi. Çin'den ithal edilen sarımsağın ''hibrit'' olduğuna işaret eden Serdaroğlu, ''Çin'den ithal edilen sarımsağın genleriyle oynanarak daha büyük hale getirilmiştir. Yerli sarımsağın 13 diş ve kendine has kokusu ve tadı vardır. Oysa ithal sarımsağın kokusu dahi mide bulandırıcıdır'' dedi.

MHP'li Serdaroğlu, 2001-2002 yıllarında bir kilogram sarımsak ile 4,5 litre mazot alınırken, bugün 4,5 kilogram sarımsak parasına ancak bir litre mazot alınabildiğini ifade etti. Serdaroğlu, ''Bu mazot, gübre ve tohum fiyatlarıyla, yerli çiftçinin ithal ürünlerle rekabet şansı yoktur. Üretemeyen ve toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi borç içinde yüzen 'milletin efendisi' çiftçimiz, bu gidişle Hükümetin erzak yardımlarına muhtaç hale gelecektir'' diye konuştu.

Serdaroğlu, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeme gücü olmadığını da dile getirerek, Hükümetin derhal çiftçi borçlarını yeniden yapılandırmasını ve tarımsal ithalata kısıtlamalar getirilmesini istedi.