kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Akkök Grubu bünyesindeki iki şirketi birleştirdi

Giriş Saati : 07.01.2009 16:26
Güncelleme : 07.01.2009 21:36
Yeni Haber
Akkök Şirketler Grubu, bünyesinde faaliyet gösteren "Ak-Al" ve "Aksu" şirketlerini "Ak-Al" altında birleştirme kararı aldığını açıkladı.

Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu açıklamasına göre,triko ipliği üretimi alanında faaliyet gösteren "Ak-Al" ile yünlü kumaş dokuma alanında çalışan "Aksu" şirketlerinin "Ak-Al" altında birleşmesine karar verildi.

"Ak-Al" Genel Müdürü Cengiz Taş tarafından yapılan açıklamada, yaşanan darboğazın yanında uzun süredir iç ve dış kaynaklı rekabet koşullarına bağlı kar marjlarının düşmesinin tekstil sektörün yeni pazar yaratma ve yatırım imkanlarını önemli ölçüde daralttığını vurguladı.

Taş, açıklamasında "Aynı hakim ortağa sahip olan ve stratejik kararların ortak platformda belirlendiği iki şirkette, fonksiyonel yönetim birimlerinin de ortak olduğu, mevcut sinerjinin artırılacağı ve maliyetlerin düşürüleceği rekabetçi bir yapı hedeflendiğini, Aksu'da yakın dönemde devre dışı bırakılan iplik üretim tesisi nedeniyle "Ak-Al"ın iplik üretim kapasitesinin daha verimli kullanılacağı ve grup içerisinde mükerer üretim parklarında sadeleştirilmeye gidilmesi yoluyla üretim maliyetlerinin düşürülmesinin amaçlandığını, her iki şirketin bünyesinde yer alan ve birleşme nedeniyle tekrar eden satın alma, lojistik, sabit kıymetler ve bilgi teknolojileri gibi maliyet kalemlerinde de tasarruf sağlanmış olacağına, birleşme sonrasında her iki şirketin sahip olduğu markaların, varlıkların ve yeni şirketin değeri arttırılıp güçlendirilecek ve yatırım imkanları da artırılacaktır" dedi.

Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ise şu görüşleri ifade etti:

"Küreselleşme, uluslararası rekabet ve dünya ekonomisindeki entegrasyon süreci Akkök Şirketler Grubunu 2005 yılında belirlemiş olduğu yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda belirli sektörlere yöneltmiş; bu kapsamda, enerji, kimya, tekstil, gayrimenkul ve liman işletmeciliği odaklanılan alanlar olarak belirlenmiştir. Özellikle küresel rekabet koşullarından oldukça fazla etkilenen tekstil sektöründe birbiriyle sinerji oluşturacak şirketlerin birleştirilip, maliyetlerin aşağı çekilmesi, verimliliğin artırılması dolayısıyla şirketlere rekabet avantajı kazandırılması hedeflenmektedir. Kendi faaliyet alanının öncüleri olan iki şirketin birleşmesi sayesinde, büyüme ve sektörün getirdiği zorlukların beraberce göğüslenmesi planlanmaktadır".

(ANKA)