kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nazmi Durbakayım

'Rota ve hız belli, fırtına çıkarsa tedbirimizi alırız'

Ahu BOZLAR - SABAH
06.01.2009
2009'un ilk konut projesi UpCity'ye başlayan Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, inşaat sektörünü bir gemiye benzeterek "Beklenmeyen bir fırtına çıkarsa tedbir alırız" dedi..
Teknik Yapı, 2009 yılının ilk konut projesini açıkladı. Kriz dönemine denk gelmesine rağmen proje ertelemeyen grup, Kartal Uğur Mumcu'da 340 daireden oluşacak ve 50 milyon TL'ye mal olacak UpCity projesine başlıyor. Yüzde 91'i 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak proje 9 Ocak'tan itibaren satışa çıkacak ve fiyatlar 79 bin 700 TL ile 236 bin 200 TL arasında değişecek. Nakitte yüzde 10 indirimin yapılacağı daire fiyatları 72 bine kadar düşecek. Kriz döneminde olmasına rağmen projelerine ara vermeyeceklerini belirten Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektörünü bir gemiye benzerek "İnşaatı bir limandan kalkıp diğer limana vaktinde varan gemiye benzetiyorum. Rotamız ve hızımız belli. Beklenmeyen bir fırtına çıktığında tedbirleri" ona göre alırız" diye konuştu.

HANTAL PROJEDE YOKUZ
Durbakayım, krizde projelere ara vermenin şirketleri yavaşlatacağını da kaydetti. Projeye aslında 8 ay önce başlayacaklarını ancak koşullardan dolayı öne çektiklerini vurgulayan Durbakayım, bu dönemde kârdan fedakârlık yapacaklarını da kaydetti. Durbakayım, kârı 340 konuttan değil projedeki alışveriş merkezinden edeceklerini söyledi. Kendilerini bir gemi kaptanı gibi gördüklerini söyleyen Durbakayım, "Manevralarımız her zaman öngörülü. Ani manevralar gemiyi batırır" dedi. Durbakayım, "Hantal olmayan projeler yapacağız. 300-400 konutluk projeleri daha esnek şartlarda bitirmemiz mümkün olabiliyor" dedi.