kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

"Türkiye'nin zenginleşmesinin yolu iç tüketimden geçiyor"

07.01.2009
İşyeri ve vergi gelirindeki artışın Diyarbakır'ın krizden etkilenmediğini gösterdiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüketimle milli gelir arasında paralellik kurdu..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır'ın krizden etkilenmediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, TSE Diyarbakır Temsilciliği'nin açılışını yaptı. Daha sonra "Küresel Kriz ve Etkileri" panelinde konuşan Hisarcıklıoğlu, Irak ve Suriye'nin küreselleşmeye entegre olmadığı için dünyanın yaşadığı ekonomik krizi hissetmediğini bildirdi. Diyarbakır ve Mardin"in de Irak ve Suriye'ye komşu olması nedeniyle krizden etkilenmediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Diyarbakır'da 2008'in ilk 11 ayında yeni açılan işyeri sayısında yüzde 5 artış var. Oysa Türkiye ortalamasında yüzde 7 azalma var. Diyarbakır'da ayrıca 2008 yılında gelir ve kurumlar vergisi ile KDV'de artış var. Bu krizden etkilenmediğinin göstergesidir" dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zenginleşebilmesinin yolunun da iç tüketimden geçtiğini, tüketim artıkça milli gelirin arttığını kaydetti.

İŞ MELEKLERİ GELİYOR
TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği, Türk ve Avrupa Sanayi Odaları'nı ortak projelerle bir araya getirmeye hazırlanıyor. 22 proje için 4.5 milyon euroluk bir kaynak alan iki kuruluş, Anadolu'da bir çok girişim, eğitim ve çevre geliştirme çalışmaları yapacak. Projelerin en ilgi çekeni Mersin TSO'nun Thames Valley ve Liverpool TSO'ları ile gerçekleştireceği 'iş melekleri' eğitimi.
Haberin fotoğrafları