kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Sakın, ama sakın kaçırmayın!..

KİM ne derse desin, Galatasaray'a çok şey borçluyum.. 2000 yılı öncesi her yıl katıldığı ve uzun uzun elenmeden sürdürdüğü Şampiyonlar Ligi mücadelesi sayesinde o kadar ilginç geziler yaptırdı ki, bana ve arkadaşlarıma.. Kendi kendimize gider miydik, bilemiyorum, ama futbol vesile olunca gittiklerimizi biliyorum..
Prag bu gezilerin en unutulmazlarından biriydi.. Dönüş için uçağa binerken "İlk fırsatta gene geleceğim" diye mırıldanıyordum.. İşte yıllar yıllar geçti.. Gidebildim mi?..
Prag'ın en unutulmaz yanı da "Black Theatre/ Siyah Tiyatrosu"suydu.. Muhteşem bir şey olduğunu biliyordum. Yol boyu anlattım. Otelde anlattım. Yemekte anlattım. Ama Güven'den (Osma) başkasını ikna edemedim.. İkimiz gittik, mest olduk.. Dönüşte anlattıklarımızla herkes nasıl bir fırsat kaçırdığını anlamadı ama ne fayda.. İş işten geçmişti..
İşte o tiyatro, şimdi İstanbul'da.. En seçme şovlarından seçme bir programla TİM'e geliyorlar.. Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi'ne.. 9, 10 ve 11 Ocak'ta, dört suare bir matine yapacaklar.. Cumartesi matinesine çocuklarınızı da götürün mutlaka..
Siyah Tiyatro, ultraviyole ışığın yarattığı mucizelerden yola çıkmış bir sanat şekli..
Ultraviyole, hani diskolarda vardır. Normal ışıkları söner, bu mor/siyah ışıklar yanar, o zaman sadece beyaz yakaları ve manşetleri görürsünüz. Görünmez insanlar dans eder sanki..
İşte işin özü bu..
Kaynağı Asya olmakla birlikte, en yaygın olarak eski Çekoslovakya'da kullanıldığından tüm dünyada geleneksel bir Çek tiyatro tekniği olarak bilinir.
Siyah Tiyatro, tamamen karartılmış bir sahne, siyah bir perde ve " siyah ışık " ortamında görsel hayalleri yaratmada kullanılan floresan kostümler giyen sanatçılar tarafından uygulanır.
Ultroviyole ışığa duyarlı renklerle boyanmış objeler de siyah perde önünde yine siyah kıyafetler giymiş ve hareket eden oyuncular tarafından hareket ettirilir. Böylece ortaya, seyrine doyulmaz bir renk, ışık ve dans gösterisi ortaya çıkar.
Ne yapın, edin, ama sakın kaçırmayın..
Tel: 0212 286 66 86
www.timshowcenter.com
www.biletix.com