kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da baş döndüren trafik

06.01.2009
* 23 ARALIK 2008
İsrail Başbakan Ehud Olmert Ankara'ya gelerek Başbakan Erdoğan ile görüştü. Dört gün sonra İsrail Gazze'ye hava harekâtı düzenledi.

* 28 ARALIK 2008
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, kendisini arayan İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'ye, saldırılara son verme çağrısında bulundu.

* 29 ARALIK 2008
Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad ile durum değerlendirmesinde bulundu. Ali Babacan, Ankara'ya gelen Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu'l Geyt'le görüştü. İki bakan Gazze'de derhal ateşkes çağrısı yaptı.

* 30 ARALIK 2008
Milli Güvenlik Kurulu'nda, İsrail'in Gazze'ye yönelik harekatının derhal durdurulması, çatışmaların sona erdirilmesi, diplomasiye imkân tanınması çağrısı yapıldı.

* 31 ARALIK 2008
Başbakan Erdoğan, 4 ülkeyi kapsayan Ortadoğu barış turuna çıktı.

* 3 OCAK 2009
Babacan, İslam Konferansı Teşkilatı İcra Komitesi'nin Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

* 4 OCAK 2009
Cumhurbaşkanı Gül, Babacan ve Dışişleri bürokratları ile 2.5 saat süren bir görüşme yaptı.

* VE DÜN...
Erdoğan başkanlığındaki toplantıda Gazze'deki gelişmeler ayrıntılı olarak masaya yatırıldı Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Babacan ve dışişleri bürokratları ile ikinci bir toplantı gerçekleştirdi. Suriye Dışişleri Bakanı El Muallim Ankara'ya geldi. İsrail Büyükelçisi Gabby Levy'de Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Ahmet Davutoğlu ile bir süre görüştü.