kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
YÜKSEL AYTUĞ

Ekrana baktık, çok şaşırdık!

Dün bu sütunlarda 2008'in ekranlardaki "En"lerini yazdık. 2009'un bu ilk saatlerinde hem 2008'in röntgenini çekmeye devam edelim, hem de yeni yıla neşeyle başlayalım istedim. İnsan bu arşivi karıştırdıkça, "Aman Allahım, bütün bunlar bizim televizyonlarımızda mı yaşandı?" demekten kendini alamıyor. İşte bazen kahkaha attıran, bazen de "Pes" dedirten hatırlatmalar:
Erman Toroğlu, Maraton'da defans oyuncularının aymazlığına işaret ederken şöyle dedi: "Yapışacaksın rakibe... Önden, arkadan, fordculuk yapacaksın!.." (Fordculuk: Sıkışık ortamlarda önündekine sürtünerek cinsel tatmin arayan sapıkların eylemine argoda verilen ad)
Petek Dinçöz, Arım Balım Peteğim'de Beyaz'a, Kanal D'deki unutulmaz nikah gecesini anlattırıyordu. Beyazıt Öztürk, canlı yayın sırasındaki heyecanını dile getirmek isterken ilginç bir cümle kullandı: "Benim beldem aşağım boşaldı masada!.."
"Ben, Kaya ile Artemis'i ortak sanıyordum. Buraya gelince söylediler, meğer Artemis tapınakmış. Zaten benim coğrafyam pek kuvvetli değildir!" (İbrahim Tatlıses'in, Kıbrıs'taki Kaya Artemis Oteli'nde verdiği konser sırasında söyledikleri)
Kanal 1'deki Yüz Yüze adlı magazin programında deneyimli magazinci Kenan Erçetingöz, konuğu Fatih Ürek'e sordu: "Fatih'çiğim, önünü kestiler mi?" Ürek samimiyetle yanıtladı: "Kestiler, kestiler!.."
Tamer Karadağlı, NTV'de yayınlanan Haydi Gel Bizimle Ol programındaki sorgucu hanımların önünde çok rahattı. Hatta öyle rahattı ki, evindeki gibi konuşmaya başladı: "Değil ağzımla kuş tutmak, k.çımla balık tutsam bile önyargınızı değiştiremem!"
Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz, Esra Ceyhan'ın programında "Sperm bankasından aldığı spermle hamile kaldığını söyleyen kadına inanmıyorum" deyince, yayına telefonla bağlanan Leyla Bilginel şöyle dedi: "Nereden biliyorsunuz? O çocuğu yaparken yanımda mıydınız?"
Çin mallarının piyasayı işgal etmesini her fırsatta kıyasıya eleştiren ATO Başkanı Sinan Aygün, Star Ana Haber'de yine esti, gürledi. Ama Uğur Dündar, Aygün'ün gazetecilere dağıttığı hesap makinesini gösterince bozuldu. Çünkü arkasında "Çin Malı" yazıyordu!
Faik Öztürk, Sabahların Sultanı programında anlattı: Safiye Soyman bir ekstra sırasında sahneden şöyle bir anons yapmış: "Sünnet olan anne ve babayı piste davet ediyorum!.."
Tuğba Ekinci, konuk olduğu İbo Şov'da yeni şarkısının nakarat kısmını tekrarlayıp, duruyordu: "Vermeeem, vermeeem, vermeeem!.." Sonunda İbrahim Tatlıses dayanamadı: "Yahu ver de kurtul... Bence bu şarkı iş yapmaz. Verseydin, yapardı. Yani kalbini verseydin diyorum..."

Sunucu Behzat Uygur, Amiral Battı'da Mustafa Topaloğlu'na harfleri nasıl kodlayacağını öğretmeye çalışıyordu: "Ağabey mesela G harfi derken, adı G ile başlayan bir ünlünün ismini söyleyebilirsin..." Topaloğlu kodladı: "Götü... Eee, şeyy... Götürün G'si..."
İlle de Roman Olsun yarışmasında, jüri üyesi Hüsnü Şenlendirici'nin, Trakyalı Turfan Ailesi'nin genç klarnetçisi için yaptığı yorum gülüşmelere neden oldu: "Geçen hafta sana kamışını sertleştirmeni söylemiştim. Sertleştirdin değil mi?" Klarnetçi: "Evet, sertleştirdim hocam!.."
Esra Erol'la İzdivaç programından bir sohbet: TEYZE: Ben bu saatten sonra aşk evliliği yapamam, mantık evliliği yaparım. ESRA EROL: Peki amcacığım sen evleneceğin kişiye aşkını gösterir misin? AMCA: Ben her şeyimi gösteririm!
Lerzan Mutlu, Pazar Sürprizi programına verdiği röportajda şöyle dedi: "Ben bildiğim yolda koşarak yürümeye devam edeceğim..." Lerzan'a özgü bir stil olsa gerek!..
Hülya Avşar ile türbanlı modacı Rabia Yalçın arasında TürkMax'taki programda geçen diyalog: YALÇIN: 23 yaşında kızım, 18 yaşında oğlum var. AVŞAR: Onlar da örtülü mü? YALÇIN: Kızım örtülü...
Mehmet Ali Birand, bayram tatili öncesi cuma akşamı sunduğu Kanal D Ana Haber'de şöyle dedi: "Eskişehir iskelesinden canlı yayındayız..." Birand, "Eskihisar" demek istemişti. Henüz Eskişehir'e deniz geldiği filan yoktu!..
Gülben Ergen, konuğu Popstar Mehtap'a sordu: "Sen Müslüm Baba'yı tanıyor musun?" Mehtap "Evet, babamdır kendisi" deyince, Müslüm Gürses bombayı patlattı: "Bana babam diyor ama ben onun anasını tanımıyorum..."