kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Özcan, "Denetleme Kurulu üye sayısı üniversite sayıları karşısında yetersiz. Çalışma usulünde çok önemli bir değişiklik yapmadan 30'a çıkarılması mümkün" dedi.

Rektör atamasından bence YÖK de çekilsin

ANKARA
25.12.2008
Rektör atama yetkisini devretmek isteyen Cumhurbaşkanı Gül'ün ardından YÖK Başkanı Özcan da "YÖK de aradan çekilsin" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rektör atama yetkisini sağlıklı kurumlara devretmeye hazır olduğunu açıklayarak başlattığı sürece YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da katıldı. Özcan, "Bana sorarsanız YÖK'ün de aradan çekilmesini isterim" dedi. YÖK Başkanı Özcan, görevinin birinci yılında çalışmaları anlatmak ve önümüzdeki yıl uygulanacak Mesleki Eğitimin Yeniden Yapılandırılması ile Farabi Öğrenci- Öğretim Üyesi Değişim Programını tanıtmak için basının karşısına çıktı. Rektör atama yetkisini devretmek istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerini değerlendiren Özcan, "Bu bir anayasa değişikliği meselesi. YÖK'ün değil de benim fikrimi sorarsanız, ben YÖK'ün de aradan çekilmesini isterim. Cumhurbaşkanımız da böyle bir irade belirtti. Anayasa değişikliği gerektirdiği için belki zor olabilir bu" diye konuştu. Özcan, rektörlerin üniversitelerde seçimle veya başka bir yol bulunarak atanabileceğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesindeki rektör atamasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını görmeden konuşamayacağını da söyleyen Özcan, İstanbul Üniversitesi'nde yapılan seçimden sonra Köşk'e gönderilen listede ikinci sırada olan adayın birinci sırada önerilmesiyle ilgili, "Biz tercihimizi yaptık, yolladık. Cumhurbaşkanı karar vermeden bir şey söylemeyelim" görüşünü dile getirdi.

ŞENGÖR'E AYRICALIK YOK
Özcan, öğretim üyeliğinden çıkarılmasını istediği Prof. Dr. Celal Şengör için de "Şengör'e atfedilen suçun disiplin yönetmeliğinde karşılığı var. Daha önce aynı durumda olan öğretim üyelerine ceza verildi. Celal Şengör'ün hiçbir ayrıcalığı olduğuna inanmıyorum " dedi.