kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
EL YAPIMI ROKETLER .... İslami Cihad üyeleri Kassam roketleri dışında el yapımı füzeleri de kullanıyor. Örgüt üyelerinin tamamı askeri eğitimli...

Yüzbinler aç, 'savaş' kapıda

21.12.2008
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesi Ortadoğu'yu yine kaynayan kazana çevirdi. Hamas'a bağlı silahlı gruplar ve İslami Cihad, İsrail'i roket ve havan topuyla vuruyor. İsrail Ordusu 'Vuralım", BM "Açlık var. Ölümler artar" diyor..
İsrail ve Hamas arasında altı ay süren ateşkesin cuma günü son bulması bölgede çatışmaların yeniden başlamasına neden oldu. Hamas, İsrail'in Sderot kentini 23 havan topu ile vururken İslami Cihad örgütü önceki geceden bu yana 12 Kassam füzesini sınır ötesine fırlattı. İsrail ordu kaynakları roketlerden birinin bir eve isabet ettiğini belirtti. Bir kişinin yaralandığı saldırı sonrasında harekete geçen İsrail ordusu Gazze'de helikopterlerle düzenlediği hava saldırısında bir Filistinli militanı öldürdü. Öte yandan dün İsrail kabinesi acil bir toplantı yaptı. Başbakan Ehud Olmert operasyon tartışmaları ile gergin geçen toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Sorumlu bir hükümet savaşa heveslenmez, ancak ondan da kaçınmaz. Gerekli adımları atacağız" dedi. Bir İsrailli askeri yetkili ise Filistinli militanlara karşı havadan ve karadan geniş çaplı askeri operasyonun kaçınılmaz olduğunu söyledi. Operasyonun ne zaman yapılacağı konusundaki merak ise İsrail Refah Bakanı Isaac Herzog'un "Tarih belirlenecek" açıklamasını getirdi.

LİVNİ SERT ÇIKTI
Bu arada saldırılar 10 Şubat'ta seçimlere giden İsrail siyasetine de damgasını vurdu. Kadima Partisi lideri Dışişleri Bakanı Tzipi Livni Başbakan seçilirse Hamas yönetimine "askeri, ekonomik ve diplomatik" araçlarla son vereceğini söyledi. Seçimlerdeki en büyük rakibi Likud lideri Benyamin Netenyahu ise saldırıların sorumlusu olarak Livni'yi gösterdi.

800 BIN KİŞİ AÇ
Hamas'ın ateşkesi uzatmamasının nedeni olarak gösterilen Gazze ablukası Filistinlilerin yaşamını giderek zorlaştırıyor. BM'ye göre Gazze'deki 1.5 milyon Filistinli'nin yüzde 52'si açlık sınırının altında. BM yetkilileri ilk kez Gazze'de çöplerden yiyecek toplandığını belirterek 'savaş çıkarsa ölümler başlar' uyarısı yapıyor.
Haberin fotoğrafları