kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci: ''Pişman değilim, yine yaparım''

Giriş Saati : 22.12.2008 14:34
Güncelleme : 22.12.2008 23:34
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi'nin, ''Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım'' dediği belirtildi.

Gazetecinin ağabeyi Uday Zeydi, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ''Bana yaptığından pişman olmadığını, yine yapabileceğini söyledi'' dedi.

Kardeşinin cezaevinde işkence gördükten sonra özür mektubu yazmaya zorlandığını iddia eden Uday, Muntazar'ı cezaevinde ziyaret ettiğinde bir dişinin olmadığını ve kulaklarında sigara yanığı izleri gördüğünü belirtti. Uday, ayrıca kardeşinin kendisine, cezaevi görevlilerinin çıplakken üzerine soğuk su döktüklerini söylediğini kaydetti.

Uday, ''Başbakan, kardeşimin işkence görmediğini ve görmeyeceğini söylediği anda güvenlik yetkilileri ona işkence ediyordu. Dün onu gördüğümde yüzünde ve vücudunda yaralar vardı. Basın toplantısının yapıldığı salondan çıkartılırken demir çubuk kullandıklarını söyledi. Bağırmaya başladığını ve toplantıdaki herkesin sesini duyduğunu düşündüğünü söyledi'' dedi.

Irak başbakanlık bürosundan geçen hafta yapılan açıklamada, Muntazar'ın özür mektubu yazdığı ve Başbakan Nuri El Maliki'den affedilmesini istediği kaydedilmişti.

Bu arada, Maliki, başbakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, gazeteci Zeydi'nin özür mektubunda, "bilinen bir teröristin kendisini eylem için ikna ettiğini" yazdığını belirtti.

AA