kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte 2009 kış modası!

Giriş Saati : 21.12.2008 11:47
Güncelleme : 21.12.2008 14:34
Yeni Haber
Jean's Paul Gaultier'nin genç tasarımcısı Raffele Caroli bu kışın trendlerini açıkladı: Hem alt hem üst dar olmayacak. Bol ve dar giysileri kombine edin

Moda devi Jean Paul Gaultier'nin gençler için yarattığı Jean's Paul Gaultier markasının baş tasarımcısı Raffele Caroli, henüz 29 yaşında ama başarısı dilden dile dolaşıyor. Markanın yeni sezon lansmanı için Türkiye'ye gelen Caroli ile yeni sezon modasının detaylarını konuştuk.

80'LERİN ETKİSİ VAR
* Jean's Paul Gaultier için hazırladığınız 2009 kış koleksiyonunun 80'ler modasından esintiler taşıdığını söylüyorsunuz. 80'ler modasının pek güzel bir şöhreti yoktur aslında, öyle değil mi?

80'ler geçtiğimiz yıl da modayı çok etkilemişti ve bence önümüzdeki birkaç sezon daha etkilemeye devam edecek. Söylediğiniz gibi benim hazırladığım koleksiyon da 80'lerden esintiler taşıyor ama tüm 80'ler modasından etkilendiğimi söyleyemeyiz. Zaten biliyorsunuz; bizim markanın yaratıcısı Jean Paul Gaultier, 80'ler modasına damgasını vurmuş ve o yıllarda büyük başarı yakalamış bir modacı. O nedenle bizim 80'lerden esinlenmemiz son derece doğal diye düşünüyorum.

* 80'ler önümüzdeki kış için hazırladığınız koleksiyonda da kendisini gösterecek mi peki?

Hayır, önümüzdeki kış sezonu için esin kaynağım İkinci Dünya Savaşı sonrası dönem. Yani 2009/2010 kış modası, 1950'lerden esintiler taşıyacak. Ama 50'ler modasını günümüze göre yorumluyorum. Biliyorsunuz, 50'lerde kadınlar biraz erkek gibi giyiniyormuş, işte biz bu tarzı biraz daha kadınsı hatlarla yorumluyoruz.

* Peki, o zaman, bu sezon ön plana çıkacak parçalardan bahsedebilir misiniz?

Biraz önce de konuştuğumuz gibi 80'lerin etkisini yansıtan kıyafetler ön plana çıkacak. Örneğin giymesi zor olsa da geniş paçalı jean'ler bu sezon çok moda. Bir de bu yıl zıtlıklar birbirini tamamlayacak. Yani skinny jean giydiyseniz üzerine bol ya da geniş paça bir jean giydiyseniz üzerine daracık bir ceket giyeceksiniz.

MODAYA DÜŞKÜNSÜNÜZ

* Son yıllarda skinny jean'ler çok moda. Sizce bu moda ne zaman bitecek?

Bence bitmeyecek, hep hayatımızda olacak çünkü kadınlar bu jean'leri çok seviyor. Biz tasarımcılar da, bir fark yaratabilmek için, skinny jean'leri değişik tarzlarda yorumlamaya çalışıyoruz.

* Türkiye'deki sokak modası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkler'in modaya tutkun olduklarını düşünüyorum. Bence Türkiye'de, moda endüstrisi için büyük bir potansiyel var. Burada herkes modaya çok inanıyor.

GÜNAYDIN