kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Michael J. Fox, hastalığı döneminde eşi Tracy Pollan’dan destek aldığını belirtiyor.

Tam 10 yıldır Parkinson'a yenilmedi

18.12.2008
10 yıl önce Parkinson hastalığına yakalandığını açıklayarak hayranlarını üzüntüye boğan Michael J. Fox, hastalığıyla ilgili People dergisine konuştu: Hayatımı seviyorum ve bu hastalığa asla..
Amerika'da 'hiç yaşlanmayan ufak adam' olarak tanınan, 1980'lerde 'Geleceğe Dönüş' serisiyle tanınan Michael J. Fox, People dergisine kapak oldu. 10 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığıyla ilgili duygularını ilk kez People dergisine anlatan Fox, hastalığının 10'uncu yılında içini yine People'a dergisine döktü. Hastalığa yakalandığı andan itibaren hayatının değiştiğini ve hastalık yüzünden mesleğini bırakmak zorunda kaldığını söyleyen ünlü aktör, zorlu süreci anlattı.

EŞİ GÜÇ VERDİ
Fox, "Hastalık; konuşmamı, yürümemi, el-kol hareketlerimi ve mimiklerimi bile etkiledi. İlaçlarımı düzenli alsam da hiç tahmin etmediğiniz şeyler bu hastalığı olumsuz etkileyebiliyor" diye konuştu. Hava durumundan ya da yetersiz proteinden bile olumsuz yönde etkilenebildiğini dile getiren Fox, "Hayatımın bu döneminde en büyük desteği eşim Tracy'den aldım. O benden hiç vazgeçmedi" diye konuştu. Dört çocuk sahibi olan çift, çocukların yaşlarının küçük olmasına rağmen Parkinson'a karşı olgunlukla mücadele verdiklerini belirtiyor.

ÇOK AZİMLİ BİRİ
Büyük oğlu 19 yaşındaki Sam'in dokuz yaşındayken Parkinson'la tanıştığını söyleyen Fox, "O hep çok olgun bir çocuk oldu ve üzerine büyük sorumluluklar aldı" şeklinde konuştu. Ünlü aktör, "Tek tesellim bu hastalık nedeniyle bir depresyona girmemem. Çünkü bu hastalığı yaşayan herkesin başına bu geliyor" dedi. Hastalıkla çok iyi başa çıktığını belirten Fox'un doktorları, "Onun iyimserliği ve azmi her şeyin önüne geçti" dedi.
Haberin fotoğrafları