kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tatlıya eğilimi azaltmak için etin yanında pilav tüketin!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.12.2008
* Bayramda tatlı tüketirken nelere dikkat etmek gerekir?
Bayramda et yedikten sonra fazla proteini dengelemek için insanların canı tatlı çeker. Ama kontrollü olmak çok önemlidir. Hamurlu ve şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları, dondurmaları veya kuru meyveleri tercih etmek gerekir. Bu yiyeceklerde de porsiyon kontrolü elden bırakılmamalıdır. Bu yiyeceklere eğilimi azaltmak için eti tek başına değil, muhakkak bir-iki dilim ekmek veya dört-beş yemek kaşığı pilavın yanında bol salata ve taze sıkılmış meyve suyu ile tüketmek iyi olur. Bayramda meyve tüketimini artırmak, günde iki-üç fincan şekersiz bitki çayı içmek ve bol bol yürümek; sağlığınız için yararlı olacaktır. Ayrıca etin hemen üzerine çay-kahve içmek, etin içindeki demirin vücut tarafından kullanımını azaltır. Çayı, yemekten iki saat sonra için.