kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YUNANİSTAN'DA MEYDANA GELEN ÇATIŞMALARDAN BİR FOTOĞRAF

İstiklal Caddesi'nde protesto eylemi

Giriş Saati : 13.12.2008 15:34
Güncelleme : 13.12.2008 16:20
Yeni Haber
Yunanistan'da bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepkiler devam ediyor.

İstiklal Caddesi'ndeki Yunanistan Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, Yunanistan'da polisin neden olduğu olayların Türkiye'de de yaşandığını iddia ederek Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun geri çekilmesini istedi.

Atina'da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos isimli gencin polis ateşiyle hayatını kaybetmesine Türkiye'den de tepki gelmeye devam ediyor. Kendilerine "Devrimci Proleter Gençlik" ismini veren bir grup, slogan atıp pankart taşıyarak konsolosluk binası önünde protesto gösterisi yaptı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri sırasında Taksim Meydanı istikametinden gelen göstericiler, Yunanistan Konsolosluğu önünde toplandı. "Yunanistan'dan Türkiye'ye polis cinayetlerine son" yazılı pankart açan grup, "Katil polis hesap verecek, Katil devlet hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Basın açıklamasında Aleksis'in öldürülmesi ve beraberindeki olayların nedeninin yoksulluk ve gelecek kaygısı olduğu iddia edildi. Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra 50'den fazla kişinin öldürüldüğü ya da sakat bırakıldığını iddia eden göstericiler, Engin Çeber ve Baran Tursun'u örnek gösterdi.

Açıklamanın ardından beraberinde getirdikleri pankart ve dövizleri konsolosluk binası önüne bırakan grup olaysız şekilde dağıldı. Pankartlar belediye temizlik görevlileri tarafından kaldırıldı.

(CİHAN)