kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Erdoğan ikna edebildi mi?

Tayyip Erdoğan Antalya'da. Orada kaldığı sürece siyasetten tamamen uzaklaştı sanmayın. Bazı önemli temasları var. İzmir'e, Menderes Türel'e benzeyen bir belediye başkanı aranıyor ya, Başbakan, kendisine önerilen bir isimle Rixos otelinde görüşecek. Büyük ihtimal Antalya'yı tatil için tercih etmesinin bir sebebi de, Türel'in mevcudiyeti. O kişiyi ikna için acaba Menderes Türel'i de devreye mi sokacak?
2004'te, AK Parti'nin Antalya'da kazanması banko değildi. Güçlü rakipler vardı. CHP, Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu 'nu, DYP ise daha önce 10 yıl Antalya'da belediye başkanlığı yapmış olan Hasan Subaşı 'nı aday olarak gösteriyordu. Türel % 34 ile birinci geldi. Bugün, kamuoyu araştırmaları, Menderes Türel'in oyunun % 50'yi aştığını gösteriyor.
Tayyip Erdoğan, İzmir'de de, benzer bir aday arıyor ve haber verelim:
Böyle bir isim bulunmuş durumda . Yalnız, o kişiyi ikna etmek gerekiyor.
İzmir'de Ahmet Piriştina'nın vefatından sonra, CHP, karizmatik bir aday bulmakta zorlanıyor. Halen belediye başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.
AK Parti'nin hesabı şu: Piriştina gibi banko bir isim mevcut olmadığına göre, aday tespitinde CHP'de bir kargaşa yaşanacak. Aziz Kocaoğlu'nu isteyenler de var, istemeyenler de. Ayrıca belediye sınırları genişletildiği için, kırsal kesimde yaşayan seçmen kitlesi de belediye başkanının belirlenmesinde rol oynayacak. AK Parti zaten kırsalda güçlü. Merkeze de hitap edecek bir aday bulunursa, AK Parti İzmir'de de kazanabilir.
Bayram sonunu merakla bekliyorum . Acaba, Tayyip Erdoğan, o kişiyi, ikna edebildi mi?