kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Gökçek-Kılıçdaroğlu düellosu

Gazete haberlerine göre, bugün Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Uğur Dündar'ın yönettiği açık oturumda karşı karşıya gelip, tartışacak. Gökçek, Emin Çölaşan'ı bile pes ettirmişti. Onun taktiği, suçlamalara cevap vermenin yanı sıra, hücuma da geçmektir. Bu bakımdan Kılıçdaroğlu, salvoları karşılamaya hazır olsun.
Hani meşhur bir söz vardır: "Onlar ki verir dünyaya lâf ile nizamat / Bin türlü teseyyüp bulunur hanelerinde"...
Dünyaya çeki düzen vermeye çalışanların kendilerinde de bin türlü ayıplı iş vardır, anlamına gelen bu sözler, çoğu zaman doğrudur.
Şöyle bir gerilere doğru uzanıp, Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK dönemine bakalım istedik. Kılıçdaroğlu, 1992'de genel müdür oldu. Ziya Yalçın Sayın döneminde kâr eden SSK'nın zararı, onun yönetiminde trilyonları, hatta katrilyonu buldu: 1992'de SSK'nın zararı, 2.5 trilyon . 1993'te 8 trilyon ; 1994'te 19.3 trilyon ; 1995'te 81 trilyon ; 1996'da 144 trilyon ; 1997'de 336 trilyon ; 1998'de 447 trilyon ; 1999'da 1 katrilyon 111 trilyon . (YTL ile zarar: 2.5 milyon YTL'den başlayarak, 1 milyar 111 milyon YTL'ye kadar varıyor) Bu zararda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun keyfi yönetiminin hiç mi payı yok?
Kılıçdaroğlu hakkında çeşitli müfettiş raporları da bulunuyor. İşte hakkındaki iddialar:
- Sözlü talimatla sınav komisyonlarını mevzuata aykırı olarak değiştirmiştir.
- Yazılı sınav belgelerini hurda ambarına göndermiş, sözlü sınav tutanaklarını kaybetmiştir.
- 1993'te yapılan sınavda, cevap kâğıtlarına -sınav merkezleri, öğrenim durumu ve başvurulan görev itibariyle-ilâve puanlar verilerek, 1937 kişi fazladan kuruma alınmıştır.
- 1996'da, yeterli puanı (70) tutturamadıkları halde, Özlem Nazenin, Ali Ekber Yavuz, Mesut Susuz, Yılmaz Kılınç, Tülin Kalın, ek puan verilerek, yönetmeliğe aykırı bir biçimde işe alınmıştır. Suna Geyik, 18 yaşını bitirmemesine rağmen, usulsüz olarak sınava sokulmuş, kazandırılmış, 18 yaşını doldurduğunda işe başlatılmıştır. Medet Kalkan, 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldığı için, devlet memurluğuna alınma şartlarını taşımadığı halde, işe başlatılmıştır.
- 1998'de, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav yapmaya zamanı yok gerekçesiyle, iş için yeterli başvuru bulunmadığını da ileri sürerek, sınav yapmadan 500 civarında kişiyi usulsüz olarak atamıştır. Oysa yeterli başvuru vardır; ÖSYM'nin sınav takviminin dolu olduğuna dair de bir belge bulunmamaktadır.
- Kılıçdaroğlu, bütün bunları belgeleyen müfettiş raporlarındaki suçlamaları, zaman aşımına uğratmış, kendi oluruyla ortadan kaldırmıştır.
- Kılıçdaroğlu 6.1.1999 tarihli dilekçe ile de, daha önce kendisi hakkında yargıya intikal etmiş dosyaların takibinden vazgeçilmesini talep etmiş, bu talep bakanlığın 7.1.1999 tarihli oluruyla uygun bulunmuştur.
Suçlamanın tarafı biz değiliz, başkaları. Müfettiş raporları elden ele dolaşıyor. Belki, Kılıçdaroğlu bunları yalanlayarak kendini savunacak belgeleri ibraz edecektir. GökçekKılıçdaroğlu düellosunu merakla takip edeceğim. Gökçek'in savunmada kalmayacağını tahmin ediyorum.