kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Recep İvedik 2', birincisi gibi herkesi gülmekten kıracak.

Araya laf karıştırdım, yine de unutturamadım!

11.12.2008
* Rekor kırmanıza rağmen basitlikle suçlanıp eleştirildiniz. O eleştiriler psikolojinizi ne ölçüde etkiledi?
Böyle bir durumda ya öfkeyle kalkıp herkese laf atmaya başlayacaksınız ya da sakinliğinizi koruyup beklemeyi yeğleyeceksiniz. Ben sakinliğimi korumayı tercih ettim. Çünkü biliyorum ki beğenenlerin sayısı beğenmeyenlerden fazla. Filme rekor kırdırdılar, daha ne olsun? Çıkıp sağa sola laf mı atayım? Asıl basitlik o olurdu.

* Eleştirilere hiç mi kızmıyorsunuz?
Faklı işler yapanı ve bunda başarılı olanı kabul etmeyen, belli kalıplar içinde yaşayan, o kalıpların dışındaki her fikri ve çalışmayı başarısızlık olarak kabul eden küçük bir kesim var. Eleştiriler hep o kesimden geldi. Ben de bilinçli olarak onlara cevap vermedim. Çünkü dünyanın her yerinde 10 rakamı 1'den büyüktür. İşin ilginç yanı beni eleştirenler bana oklarını fırlatırken Recep İvedik'leştiler. Recep İvedik'i eleştirirken Recep İvedik'leşenlerin halleri bana onlara cevap vermemekle ne kadar doğru yolda olduğumu gösterdi.

MALİYE BİLİYOR
* 'Recep İvedik'in sektöre kazandırdığı para ortada. Siz ne kadar kazandınız?
26 sinema salonu izleyici olmadığı için kapanacakken 'Recep İvedik' ile kepenk indirmekten kurtuldu. Ayrıca, yaklaşık 40 milyon YTL hasılat yapan 'Recep İvedik' ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 5 milyon YTL aktarıldı. Yani bakanlığın bir yılda dağıttığı kredinin yarısını biz verdik. Hesaplamışlar; 'Recep İvedik'in yan ürünlerle birlikte sektöre kazandırdığı para tamı tamına 300 milyon YTL. Şubatta yine hem bakanlığın kasasına 5 milyon YTL sokacağız, hem de sektöre bir 300 milyon YTL'lik girdi daha yapacağız.

* Ama "Sizin kazancınız ne kadar oldu?" sorusu yanıtsız kaldı...
Araya o kadar laf karıştırdım, yine unutturamadım demek ki! Yanında işkence aletleri getirmeliydin. Çünkü kazancımı hayatta söylemem. Kazancımı beyan etmek bana yakışmaz. Maliye biliyor ya, yeter!

* Biz de bilsek...
Ne yapacaksınız? Yatırım önerilerinde mi bulunacaksınız? Her şeyi bilmek iyi değildir. Başın ağrır sonra. Recep İvedik bile herşeyi bilmiyor.