kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Krizden en az etkilenen biz olacağız

Giriş Saati : 08.12.2008 10:21
Güncelleme : 08.12.2008 17:59
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu dünyada krizden en az etkilenen ülke biz olacağız. İddialıyız. Bu iddiaları daha önce de ısrarla söyledim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden sabah ezanının ardından, Sultanahmet Camisi'ne geldi. Burada, sabah namazı ve ardından bayram namazını kılan Erdoğan, daha sonra cami cemaati ile bayramlaştı.

Sultanahmet Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, küresel krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin küresel krizden en az etkilenen ülke olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: Küresel sermayeyi çekmek bu noktada önemli. Küresel sermaye aktörleriyle de görüşmelerimizi yapıyoruz. Girişimcilerin krizi fırsata dönüştürmesi önemli.Bize yapmamız gereken tek şey kalıyor ihracatı ve pazarları genişletmek. Bunun için daha çok koşacağız. Dün bakanlarımızla bunu da konuştuk. Afrika'nın en ücra köşelerine kadar, Latin Amerika'ya kadar koşacağız. Çin'le ihracatımızda bile yüzde 87'lik artış var"

VERGİDE ARTIŞ YOK


Vergide artış olmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan,
"Hele ki gıdada vergi artışı gündemde değil. Benim kitabımda bu yok. KDV'de aynı şekilde. Bunlar yalandır. AKP'yi yıpratmaya yönelik dedikodulardır. Dıştan kaynaklanan bir şey olmazsa zam yapmaya karşıyız.. Elektrikte 5 yıl zam yapmadık. Kimse bunu konuşmadı" açıklamasını yaptı.

DÜNYA SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Dünyada sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlığın barışa hasret olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Özellikle ülkemizde terör örgütüyle bir mücadelenin sürdüğü dönemi yaşıyoruz. Her zamandan daha fazla birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunun herhangi bir siyasi ranta dönüşmesine tahammülümüzün olmadığı bir dönemdeyiz.Kurbanlarımızın özellikle fakir fukara için en azından onların hasret kaldığı bir süreci gidermesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm milletimin kurban bayramını kutluyorum."