kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal'ı kızdıran soru

AA
Giriş Saati : 08.12.2008 13:47
Güncelleme : 08.12.2008 20:16
Yeni Haber
Cami çıkışında bir gazetecinin sorusu CHP lideri Baykal'ı kızdırdı. Tüm vatandaşların, İslam dünyasının, insanlığın güzel günler yaşamasını diliyorum'' diyen Deniz Baykal, bir gazetecinin, ''Kurban kesiyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna ise ''İşine bak'' diye yanıt verdi. ..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Etnik kökümüz, kökenimiz farklı olabilir. İçinden geçtiğimiz birikimler birbirinden farklı olabilir. Mezheplerimiz, inançlarımız farklı olabilir. Ama bu bizim, hep birlikte, milletçe dayanışma içinde yaşamamıza engel olmamalı'' dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Antalya'da bulunan Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Baykal'a torunları Mehmet ve Alican Erkılıç, milletvekilleri Hüsnü Çöllü ve Osman Kaptan da eşlik etti.
Deniz Baykal, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların toplumun kültürü, birliği, beraberliği ve dayanışması bakımından çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bayramların kişiye, yalnız olmadığını, tek başına yaşanmadığını hatırlattığını belirten Baykal, ''Bayramlar, başka pek çok insanla birlikte ortak noktalara sahip olduğumuzu, ortak değerlerimizin olduğunu, birbirimize ihtiyacımızın olduğunu, birbirimizden güç almamız gerektiğini, birbirimize güç vermemiz gerektiğini, toplumsal yaşamın bir dayanışma yaşamı olduğunu bir kez daha bize hatırlatır, düşündürür. Bu bakımdan büyük önem taşır'' dedi.

Deniz Baykal, İslam dünyasının en önemli bayramlarından birisinin idrak edildiğini belirterek, bu bayramın herkese güzel duygular yaşatması dileğinde bulundu.

Bayramın herkese toplumsal birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu hatırlatmasını isteyen Baykal, şöyle devam etti:

''Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'nin ihtiyacı var. Ülkemizde ve pek çok ülkede büyük acıların yaşanmakta olduğunu biliyoruz. Bir bayram gününde bu acıların aslında ne kadar anlamsız, ne kadar temelsiz, ne kadar geçici nedenlere dayalı olarak yaşandığını hep birlikte bir kez daha düşünmeliyiz. Önemli olan, insanların birbirine olan sevgisi, saygısı, dayanışması, birliği ve beraberliğidir. Birbirimizden farklı kimliklerimiz olabilir, etnik kökümüz, kökenimiz farklı olabilir. İçinden geçtiğimiz birikimler birbirinden farklı olabilir. Mezheplerimiz, inançlarımız farklı olabilir. Ama bu, bizim hep birlikte milletçe dayanışma içinde yaşamamıza engel olmamalı. Bunu bir kez daha böyle bir bayram gününde düşünmeliyiz.''

CHP Lideri Baykal, geçmişte bayramlarda çok acı günler yaşandığını hatırlatarak, bundan sonra bu acılara son verilmesini ve bayramların, dostluk, kardeşlik ve barış ortamında yaşanmasını diledi.
Tüm vatandaşların, İslam dünyasının, insanlığın güzel günler yaşamasını diliyorum'' diyen Deniz Baykal, bir gazetecinin, ''Kurban kesiyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna ise ''İşine bak'' diye yanıt verdi.

Deniz Baykal daha sonra, Kırcami semtinde bulunan Avcıoğlu Börek Salonu'na gelerek börek satın aldı. Kendisine bir tabak içinde börek ikram edilen Baykal, yanındaki gazetecilere de elleriyle börek yedirdi. Baykal daha sonra Işıklar Caddesi'ndeki bir simitçiye uğrayarak 15 simit satın aldı.