kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

890 bin sterlin gelirli yarışma...

Giriş Saati : 07.12.2008 12:48
Güncelleme : 07.12.2008 17:59
Yeni Haber
İngiliz Kanser Araştırma Vakfı'nın (Cancer Research UK) Londra'da düzenlediği 'Noel Pudingi Yarışması'nda son derece eğlenceli dakikalar yaşanırken, kanser araştırmaları için de büyük gelir elde edildi.

Ren geyiği, domuz, penguen gibi kostümler giyerek yarışmaya katılan 18 takım, bir yandan ellerinde Noel pudingini taşırken bir yandan da üzerlerine sıkılan köpük, un ve su engelini aşmaya çalıştılar.

Organizasyona katılan İngiltere Kraliçesi Elizabeth benzeri Mary Reynolds ve Simon Cowell benzeri Chris Conway de birbirlerine köpükler atarak keyifli anlar yaşadılar.

Öte yandan yarışmada, annesi ve babası kanseri yenen ünlü şarkıcı Seamus Cullen da kilise korosuyla canlı bir performans sergiledi. Cullen, "Hem annem hem de babam kansere yakalanmıştı ancak Tanrıya şükür ki iyileştiler. Bir ailenin kansere yakalandığına şahit olmak çok kötü bir his. Kanser olan hastalara tam olarak nasıl yardımcı olacağınızı bilemiyorsunuz. Ancak direnme gücü sayesinde kanserin üstesinden gelinebilinir ben buna annem ve babamda şahit oldum" dedi. Cullen organizasyonla ilgili ise, "Kanser Araştırma Vakfı'nın bu son derece eğlenceli ve olağanüstü etkinliğine katılmaktan da son derece memnunum" açıklamasında bulundu.

Kanser Araştırma Vakfı'nın gönüllü saha müdürü Louise Selman da, "Biz kanser tedavisi için bilimsel araştırmalar yapıyoruz. Şu ana kadar hastalığın araştırması için 333 milyon sterlin harcama yaptık ve harcamalar sürekli artıyor. Bu etkinlik başladığından beri, 275 bin vaka teşhis edildi. Noel Puding Yarışması ise 28 yıldır devam ediyor ve şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon sterlin gelir topladık. Covent Garden'da toplanan kalabalıktan ve yarışmaya katılan takımlardan müthiş bir maddi yardım sağladık" şeklinde konuştu.

Bu yılki organizasyona ilk katılan Rutland Hall-Nothingham Üniversitesi takımı ise yaptığı açıklamada, bu keyifli hayır işinde bulunmaktan çok mutlu olduklarını, böylesi etkinliklerin kanser araştırmalarına destek sağlanması adına başka ülkelerde de yapılmasını istediklerini belirtti.

İngiliz Kanser Araştırma Vakfı, Noel Pudingi Yarışması'ndan bugüne kadar 890 bin sterlinin üzerinde gelir elde etmiş durumda.

İHA