kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sır altızlar ilk kez ekranda

Giriş Saati : 07.12.2008 14:23
Güncelleme : 07.12.2008 17:59
Yeni Haber
Almanya'nın başkenti Berlin'de doğan ve kimlikleri bugüne kadar bir sır gibi saklanan Türk altızlar, Alman ikinci televizyon kanalı ZDF'de yayımlanan "Ein Herz für Kinder" (Çocuklar için bir kalp) adlı çocuklara yönelik yardım programında ilk kez ekrana geldi.

Tanınmış sunucu Thomas Gottschalk programda, Türk baba Hikmet (35) ve Polonyalı anne Roksana'nın (24) altızları Rana, Adem, Esma, Zeynep, Zehra ve Ahmet'i Charite hastanesinde ziyaret etti.

Bir insanın altız doğurma olasılığının lotoda 6'lı tutturmaktan daha az bir ihtimal olduğu ifade edilen programda, bu olasılığın 4 milyar 400 milyonda bir olduğu belirtildi.

Sezaryenle doğan ve doğduklarında 800 ila 900 gram oldukları hatırlatılan programda, bebeklerin sağlıklı olduğu, sadece birinin hala kuvözde bulunduğu kaydedildi.

Yardım programı çerçevesinde toplanan bağışlarla altızlara bebek malzemeleri ve aileleri için de bir otomobil alınacağı bildirildi.
Hamileliği sırasında kendisini hep çok aç hissettiğini söyleyen anne Roksana, altızları olduğuna inanamadığını ifade etti.

ZDF'de yayımlanan ve aralarında Amerikalı film yıldızı George Clooney'in de bulunduğu çok sayıda ünlünün katıldığı gala çerçevesinde dünyanın birçok yerinde yaşayan çocuklara yardım edilmesi amacıyla rekor düzeyde bağış toplandı. Rekor bağış miktarı 15 milyon 105 bin 639 avro oldu.

Roksana, hamileliğinin 27. haftasında ekim ayı ortalarında, 20 kişilik sağlık ekibinin hazır bulunduğu sezaryenle 2'si erkek, 4'ü kız olan altızları dünyaya getirmişti.