kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üç gün süren vedalaşma

Giriş Saati : 07.12.2008 11:31
Güncelleme : 07.12.2008 17:59
Yeni Haber
Rusya Ortodoks Kilisesi İkinci lideri Aleksi için düzenlenen vedalaşma ayini, başkent Moskova'daki Kurtarıcı İsa Kilisesi'nde üç gün devam edecek.

İkinci Aleksi'nin cenazesi dün akşam saatlerinde Kurtarıcı İsa Kilisesi'ne getirildi. Üç gün ve gece boyunca halkın ziyaretine açık olacak cenaze, Salı günü defnedilecek. Cenaze ayinini kilise üst kurulu Kutsal Sinod tarafından Patrik görevine geçici olarak getirilen Metropolit Kirill yönetti.

Binlerce insan gündüz saatleri itibariyle kilise önünde toplanmaya başladı. Rus vatandaşlarından bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Elena Trahunova isimli bir Rus, daha önce İkinci Aleksi'nin ayinlerine katıldığını ve çok etkilendiğini anlattı. Trahunova, "Kendisi için Tanrı'ya dua edeceğim. Rusya'ya bir daha böyle büyük insanın gönderilmesi için dua edeceğim" dedi.

Ayini izleyen emekli asker Vitaly Nekrasov, "çok dürüst ve temiz insanla vedalaşmaya geldiğini" belirterek, İkinci Aleksi'nin Rusya için birçok hizmetinin olduğunu anlattı.

Rus halkı, Aleksi'nin devleti Kilise ile barıştırdığına ve Rus Ortodoks Kiliselerini birleşmesine vesile olduğuna inanıyor. Lenin'in devlet başına geldikten sonra bütün kiliseleri yıkmaya başlamasının ardından, Aleksi'nin kiliseler kurması Rus halkının sempatisini kazandı.

Ayine gelen Rus vatandaşları, İkinci Aleksi'nin ölümünün Rusya için büyük kayıp olduğunu belirtiyor. Aleksi için kitaptan dua okuyan Nina Afanasyeva isimli bir başka Rus ise, bütün insanların duaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Partiarkımızın ayinlerine katılıyordum. Onunla aynı dönemde yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

CİHAN