kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Militanlar 150 kamyon yaktı

Giriş Saati : 07.12.2008 17:14
Güncelleme : 07.12.2008 19:30
Yeni Haber
Pakistan'da silahlı 300 kişi, ülkenin batısında, Afganistan'a sevkiyatlar için kullanılan 2 park yerine saldırdı. Saldırılarda bir güvenlik görevlisi öldürüldü, 150 araç yakıldı.

Peşaver'in dış kesimlerindeki park yerlerine saldırı bugün günün ilk saatlerinde gerçekleştirildi. Polis yetkilisi Sermed Han, "03.10 civarında roket güdümlü bombalar ve taarruz silahlarıyla mücehhez 300'den fazla Taliban, onlarca terminalin bulunduğu bölgeyi kuşattı. Selman isimli bir korumayı öldürdüler ve 2 terminalde 150 kadar aracı yaktılar" dedi.

Selman, saldırganların polis gelinceye kadar her şeyi yaktıklarını söyledi.

Saldırının yapıldığı El Faysal terminallerinin yöneticisi İmran Kureşi, terminallerde Afganistan'daki NATO kuvvetlerine malzeme taşıyan kamyonların bulunduğunu, saldırıda onlarca Humvee ve zırhlı aracın da yakıldığını bildirdi. Kureşi, hükümetin güvenliği sağlayamadığını, dolayısıyla işe son vermeyi düşündüklerini ifade etti. Terminallere pazartesi günü de şafak vakti saldırı gerçekleştirilmiş, 2 şoför öldürülürken onlarca araç da yakılmıştı.

Afganistan'daki ABD ve NATO kuvvetlerine malzeme taşıyan araçlara geçen ay da yolda saldırı yapılmış, 12 kamyona el konulurken 26 mürettebat kaçırılmıştı. Saldırı üzerine Afganistan'a sevkiyatlar için çok önemli bir güzergah olan Hayber geçidi günlerce kapanmıştı. Pakistan yetkilileri, Peşaver'e 18 kilometre mesafedeki Hayber geçidinden sevkiyatın sadece gündüzleri ve yoğun güvenlik tedbirleri altında yapılmasına müsaade ediyor.