kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Otobiyografik DVD'yi Sertab'ın egosu istedi

28.11.2008
* Geçen seneler müziğe nasıl yansıdı, müziğinizde ne oldu ve niye şimdi 15 senelik müzik hayatınızı bir DVD'den izleyeceğiz?
Bu işe başladığımdan beri, bir konserin kaydedilip DVD formu içinde sunulmasının CD'den daha değerli ve daha güzel bir sunum olduğunu düşünüyorum. Sahne üzerindeki performansın, o anlık üretimin değerine daha çok inanıyorum. Üstüne de hayatından kesitler, yaşadığın, düşündüğün hayat felsefeni biraz filmleştirip, DVD'ye yayabiliyorsan, ki ben öyle yaptım, işte o zaman bir 15 yılı aşağı yukarı anlatmış oluyorsun.

* Peki kendinizi neden anlatmak istediniz?
Söylemeye değer bulduğum, başka insanların işine yarayacağına inandığım bazı bilgilere sahip olduğumu düşünüyorum. Ama bunu Sertab egosu istiyor zaten. Bir yerde anlayışla bir arada olmaya çalışalım, bu dünya üzerinde şu kadarlık ömürde birbirimizi anlamak, barış ve huzur içinde, zarar vermeden, ilişkilenerek, adam gibi insan olmanın ötesinde bir yerde bir şeyler yapabilelim demeye çalıştım. Kâh şiirsel olmaya çalışan cümleler kurdum, kâh hayatıma girmiş çok değer verdiğim insanlarla minik röportaj ya da onların hakkımda düşündüklerini içine yerleştirdim.

* Ne kadar sürüyor?
2 saat 10 dakika. Fahir Atakoğlu, Levent Yüksel, Sezen Aksu, Özge Fışkın, Nil Karaibrahimgil, sonra Demir var... Abimden (Serdar Erener) rica ettim, bir de limited edition (sınırlı sayıda) yapalım diye. Her artist yapar otobiyografilerde; fotoğraflarını da içeren bir buklet yapar. Bizimki buklet değil, 'book' oldu, 80 sayfalık kitap haline geldi. Beni besleyen insanlardan hakkımda yazmalarını rica ettim. Haliyle annemden, babamdan ve abimden de istedim. Abim bir şey yazdı; kanlı gözyaşları, okuyan ağlıyor. 'Sen bunu stüdyoda oku' dedim ve film yapmamız gerekti, babamın biz çocukken çektiği 8 mm. filmlerden altı-yedi dakikalık bir film yaptık abimle... DVD öyle açılıyor, sonra konsere bağlanıyor, sonra araya küçük röportajlar giriyor, öyle gidiyor...

* Satış rakamı ne olacak?
İki ayrı kapakla, iki ayrı tasarımla çıkacak. 19.99 normal DVD. Limited edition; içinde 80 sayfalık kitabı, iki tane audio CD'si olan da 29.99 olacak sanırım.