kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu film nostaljik şarkılara hayat verdi

BÜLENT İPEK
28.11.2008
'Issız Adam' filminin en az film kadar ilgi gören müziklerini bulan Hakan Eren, kendisine teşekkür edilmemesine çok kırılmış. Eren nostaljik şarkılara olan tutkusunu anlattı..
'Issız Adam' filminde kullanılan nostaljik şarkılar en az film kadar ilgi çekti. Bu nostaljik şarkıların arkasındaki isim Hakan Eren de tıpkı filmdeki baş karakter Alper gibi tam bir eski şarkı tutkunu. Sahibi olduğu Ossi Müzik'ten 34 tane nostaljik albüm yapan Eren, iki bin eski şarkıyı plaklardan kurtarıp CD olarak piyasaya sundu. Eren 2030 yılında Tarkan, Aşkın Nur Yengi, Serdar Ortaç, Kenan Doğulu ve Soner Arıca'nın nostaljik değeri olacağını söylüyor.

YENİLER ETKİLİ OLMAZDI
* 'Issız Adam' filmindeki nostaljik şarkıların patlama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu çok normal. Klipler kadar filmlerin ve dizilerin de şarkılar üzerinde etkisi var. 'Aliye' dizisi de Ayten Alpman'ın bir şarkısını patlatmıştı. Şimdi müziği gençler tüketiyor. Gençlere film ve dizi yoluyla ulaşınca onlar da keşfettikleri bu şarkıların peşinden gidiyor. Filmdeki Ayla Dikmen ve Nil Burak şarkıları benim yaptığım 'Bir Zamanlar-3' albümünde de var. Şimdi o albümün satışları canlandı.

* 'Issız Adam'daki şarkıların seçiminde neye dikkat ettiniz?
Çağan Irmak'la toplantı yaptık. O, istediği bazı şarkıların listesini gösterdi. Bazılarını bulamayacağımızı belirtip yeni şarkılar önerdim.

* Filmde eski şarkılar yerine yeni şarkılar olsaydı aynı etkiyi yapar mıydı?
Yapmazdı çünkü filmin hikayesinde yer alan Alper koleksiyoncu, eski plakları topluyor. Kızla da sahafta tanışıyorlar. Şarkılar hikayeyle örtüştü. Ama günümüz şarkıları da var, mesela Sezen Aksu...

ŞARKILAR KLİP ETKİSİ YARATTI
* Ama Sezen Aksu'nun değil Nil Burak'ın şarkısı patlama yaptı!
Öyle oldu çünkü orada sahnenin etkisi vardı. Ayrılık sahnesinde çalan 'Anlamazdın'ın sözleri filmin özetiydi. Çağan senaryoyu Fikret Şeneş'e gönderip, "Şu sahneye şarkı yazar mısın?" dese, bu kadar uygun şarkı yazılmazdı! O sahneler şarkıya klip etkisi yarattı. Değeri bilinmeyen çok şarkı var.

* Bu şarkıları siz önerdiniz değil mi?
Nostaljik şarkıları filmde kullanmak Çağan Irmak'ın fikriydi ama onları bulan insandan yani benden hiç bahsedilmedi. Bir kuruş para da almadım bunun için.

* Bir kırgınlığınız var mı?
Başlarda vardı tabii. Filmde adımın yer almamasına çok kırıldım. Ama Çağan başarılı iyi işler yapan biri, insan olarak da çok iyi. Sonra yemeğe gittik; bu kırgınlıklar kalktı ortadan. Yoksa öncesinde ciddi kavga çıktı, ben o soundtrack'in çıkmasına izin vermiyordum çünkü filmin jeneriğinde bana bir teşekkür bile edilmemişti.

ALBÜMÜ BEN ÇIKARMADIM
* Albüm çıkışı bu yüzden mi gecikti?
Hayır, ben yapmak istedim albümü ama yapımcı Mustafa Oğuz da kendisi çıkarmak istedi. Onlar da tam beceremedi. Bir şarkı hatalı basıldı. Ben film için tüm şarkıların temiz, master kayıtlarını verdiğim halde bir şarkıyı benim internet sitemdeki temiz olmayan kayıttan almışlar, nedenini anlamayamadım. Bu hatanın benimle alakası yok, onlarla ilgili.

* Şimdiye kadar kaç tane eski şarkıyı bulup albüm yaptınız?
'Bir Zamanlar' serisini yaptım, karma şarkılardan oluşuyor, onlar üç seri halinde piyasaya çıktı. Ondan ayrı 34 tane nostalji albümü yaptım. Ayla Algan, Nükhet Duru, Seyyal Taner, Neco, Coşkun Demir, Işıl Yücesoy, Behiye Aksoy, Seçil Heper ve daha birçok ismin nostaljik albümünü yaptım. 700 şarkıyı eski plaklardan kurtarıp CD'ye basarak piyasaya sundum. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin şarkıyı CD olarak piyasaya çıkarttım.
Haberin fotoğrafları