kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Artık ben de mücevher alıyorum!

TÜLİN KERMEN
28.11.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Artık ben de mücevher alıyorum!
Babam hep takı tasarımcısı olacağımı düşünürdü! Çizimim ya da takıları çok sevdiğim için değil, bütünden çok, ayrıntılara takıldığım ve yaratıcılığımı kullanmayı sevdiğim için... Bense girmedim takı işine, hele değerli taşlara hiç meraklı olmadım. İnanabiliyor musunuz, kendime hiç mücevher almak istemedim; ta ki Osenmi'deki yüzüğe, kolye ucuna kadar... Osenmi'nin sahibi Ayşe Durul sorularımı yanıtladı.
* Osenmi'nin hikayesi nasıl başladı? 2000 yılında geçirdiğim ciddi bir rahatsızlık sonrasında değişmeye, kendimi eski haliyle ilgisi olmayan bir şekilde yeniden konumlamaya karar verdim. Tekrar hastalanmamak için, içimdeki enerjiyi başka kanallara yönlendirmeliydim. Bütün tecrübelerimi kullanarak bir marka yaratacak ve herkese bu marka aracılığı ile yeni kendimi tanıtacaktım... Yapabileceğim, ama her gün daha fazla keyif alarak yapabileceğim işi hayata geçirdim.

BİR ÇOCUK DOĞDU
Gençlik günlerimden beri tasarımlarını çizip yaptırttığım takıları insanlara sunacaktım. Günlece çalışarak, kendimi her sabah yeni bir güne daha yüksek bir enerji ile hazırlayarak içimde yeniden doğan çoçuğu, 'İşte o benim' diyebileceğim cocuğu keşfettim. Ve bir gece Osenmi doğdu.
* Osenmi ne anlama geliyor? O harfi elips oldu, dünyanın yörüngesi misali... İ'nin noktası da benim sevgi dolu kalbim oldu. Ortaya insanlığın ortak şuuraltının sembollerle anlatıldığı bir mandala çıktı. Bu mandala, insanlara sağlık ve şans getiren bir sembol olarak, Osenmi'nin logosu oluverdi işte.
* Osenmi'nin amacı nedir? Görünüşte mücevher satıyoruz ama gerçekte dostluk- ilişki ve insanlara kendilerini iyi hissettirecek bir ortam sunuyoruz. Amacımız, insanların kendilerini iyi hissetmelerini ve kendilerini özgürce ifade edebilmelerini sağlamak. Bunu da benzersiz tasarımlarımızla gerçekleştiriyoruz. Osenmi mücevherleri hiçbir zaman kasalarda saklanıp, sayılı günlerde takılacak ağır takılar değil, kişilerin 24 saat üzerlerinde taşıyabilecekleri rahat takılardır.
* Kişiye özel tasarımlar da yapıyor musunuz? Osenmi markalı takılar, altın ve değerli taşlarla İtalyan, Fransız, Alman ve Türk ustalar tarafından üretilen, kişinin özelliklerini taşıyacak şekilde tasarlanmış takılardır. İsteğe göre kişiye özel tasarımlar da yapıyoruz.
* Osenmi dilek bileziklerini yarattı. Bu bileziklerin hikayesi ne? Uzun çalışmalar sonunda, Kabala'nın yedi katlı düğümünü öğrendim. Osenmi logosunu kullanarak, Feng Shui'nin uğurlu rengi kırmızı kordonla yaptığım Kabala düğümlü 'Osenmi Lucky Bracelets' bileziklerini hayata geçirdim. Tibet tantralarından Kabala ve Sufi inançlarından, Şamanizm'den, Feng Shui kültüründen alınmış sembollerden yararlanarak tasarladığım bu bileziklerle amacım; insanlara şans ve sağlık getirmek. Bütün dileğim, evrendeki pozitif enerjiyi 'Osenmi Lucky Bracelets' ile insanlara ulaştırmak, koluna takan herkesin düşlerinin gerçekleşmesine yardımcı olmak.

BÜTÜN DÜNYA BİLSİN
* Hedefiniz ne? Osenmi olarak, pozitif enerjiyi dünya kadınları ile paylaşmak ve bütün dünyada tescil ettirilmiş bu markayı, bir Türk markası olarak dünya pazarında yaşatmak.
* Tasarımlarınızı en çok kimin üstünde görmek istersiniz? Madonna, Cathrine Zeta Jones ve yaşasaydı Prenses Diana'nın mücevherlerimi takmasını isterdim. Bizden ise Nilüfer, Burcu Esmersoy, Zeynep Tokuş, Leyla Alaton, İnci Aksoy ve Emre Belezoğlu gibi ünlüler Osenmi tasarımlarını kullanıyor.